Patty leest Bloedwetten 2: Verlossing

Bloedwetten 2: Verlossing – Sophia Drenth

De Neerlanders hebben hun angst verloren voor de bloeddrinkende Ath’vacii. Burgers gebruiken nu zelf gretig het pulver dat wordt vervaardigd uit Ath’vacii-bloed en bewonderen de machtige stem van een monsterlijke operazanger die eeuwen geleden onsterfelijk werd gemaakt.
Roan Storm is recent door de Ath’vacii tot het eeuwige leven veroordeeld. Hij verliest zijn grote liefde Maïa aan een sterfelijke mens. Samen met zijn staaljagers staat hij machteloos als zijn Bloedwet wordt misbruikt door zijn aartsrivaal.
Wanneer bloedhongerige mensen Ath’vacii beginnen aan te vallen en Maïa’s leven in gevaar komt, valt Storm dieper dan zijn resterende vrienden ooit hadden kunnen vrezen.
Bloedwetten: Verlossing is een roman over liefde, loyaliteit en het omarmen van je duistere kant.

Alle remmen gaan los bij de mensen die verslaafd raken aan bloedpulver wat voor huiveringwekkende tafrelen zorgt in de straten van de stad waar Roan zo voor vecht. De nieuwe wet blijkt meer kwaad dan goed te doen en als zijn grote liefde Maya dan ook nog op het randje van de dood komt te liggen slaan alle stoppen door bij onze geliefde raadsheer. Hij omarmt voor het eerst de Ath’vacii in zichzelf en geeft zich over aan het duister. Zal hij sterk genoeg blijken om hiervan terug te keren?

Mijn mening:

Bij dit tweede deel in de Bloedwetten serie laat Sophia haar proza-achtige manier van schrijven meer los waardoor de zinnen vlotter lopen. Het taalgebruik is nog steeds prachtig, maar het leest lekkerder door. De karakters krijgen steeds meer vorm en je leert behalve Roan Storm ook de anderen beter kennen zodat de wereld nog meer tot leven komt als in deel 1.
Hoewel Verlossing in eerste instantie rustiger begint dan Vonnis wordt je al snel weer meegezogen in de wereld van Roan Storm en de Ath’vacii.
Het rustige begin werkt misleidend, dit boek is rauwer en duisterder en heeft nog meer diepgang.
Er zit veel emotie en spanning in en dat zorgde ervoor dat ik het boek niet meer weg kon leggen tot ik het uit had.

Ik heb ontzettend genoten van dit boek en hoop dan ook dat Sophia een beetje opschiet met het schrijven van deel 3 zodat ik mezelf weer kan verliezen in haar bijzondere wereld!

Hartjes beoordeling:

Cover:

Verhaal:

Schrijfstijl:

Terug naar overzicht