Patty leest de Drakenzieler trilogie

Drakenzieler trilogie – Cocky van Dijk

Naast de ‘Lege vallei’, de sterftegrond van de Draken, staat de Drakenburcht. Hier wordt elk jaar een Proeve gehouden. Fenna doet dit jaar een poging en slaagt. Tijdens haar opleiding blijkt ze uitzonderlijk sterk te zijn en ze wordt geselecteerd om Drakenzieler te worden.

Wat Fenna niet weet is, dat de Drakenburcht en het Koningshuis achter de schermen jacht maken op een mysterieuze groepering die zichzelf ´De Kring´ noemt. In deze samenleving, waar Draken en mensen al honderden jaren in harmonie samenleven, slacht de Kring op gruwelijke wijze de ene na de andere Draak af en steelt hun zielen.

Het verraad bereikt ook de Drakenburcht. Tijdens een gevaarlijk ritueel wordt Fenna in de val gelokt. Ze weet zich echter met haar geest vast te klampen aan de ziel van haar monsterlijke belager.

Fenna kan niet meer gered worden, dat beseft ze. Maar ze kan in de haar nog resterende tijd wel van doorslaggevend belang zijn in de komende strijd. Helaas blijkt de tegenstander vele malen sluwer dan gedacht…

De boeken:

Spiegelgeest (deel 1)

Sluimergeest (deel 2)

Schemergeest (deel 3)

Mijn mening:

Dat ik van drakenboeken hou zal voor niemand een verrassing zijn denk ik hahaha! Ik kon dan ook niet wachten om deze trilogie te lezen die qua opzet weer heel anders is dan de drakenboeken die ik al ken.

Draken en mensen leven al eeuwen vredelievend naast elkaar. Hoofdpersoon Fenna ontvlucht haar tirannieke vader om op de Drakenburcht de Proeve te ondergaan, die eigenlijk alleen voor jongens is weggelegd. Tot ieders verbazing slaagt zij en komt zelfs in aanmerking om Drakenzieler te worden.

Buiten de Drakenburcht bestaat een groepering die zichzelf De Kring noemt. Zij willen alle draken doden en hun ziel stelen, iets dat de leden van het koningshuis en de Drakenburcht koste wat kost willen voorkomen.

Fenna is een interessant hoofdpersonage waarbij ik gemakkelijk kon meeleven. Ze is moedig, een doorzetter en heeft een ijzersterke wil ondanks dat het leven haar niet mee zit.

Ik vond het erg jammer dat, na het veelbelovende begin, het verhaal zich voor mijn gevoel te snel ontwikkelde. Zo krijgt Fenna een relatie met Arlan en is haar opleiding in feite al over voordat het goed en wel begonnen is. Ook krijg je niet erg veel van de wereld zelf mee, weinig omschrijvingen en achtergrondinformatie.  Heel eerlijk gezegd was ik een beetje teleurgesteld en vond het lastig om door te lezen. Mede door Cocky’s fijne schrijfstijl heb ik toch doorgezet en daar heb ik zeker geen spijt van gekregen!

Er volgden er een aantal gebeurtenissen die ik niet had zien aankomen en vanaf dat moment werd ik toch weer het verhaal in gesleurd. Vanaf die twist leest het boek weer als een trein. Het verhaal is spannend en origineel en hoewel het wel naar een einde toewerkt kun je duidelijk merken dat er meer delen zijn. Die wilde ik dan ook zo snel mogelijk lezen!

In deel twee probeert Fenna haar leven weer op te pakken maar ze moet erg wennen aan de nieuwe staat van haar lichaam. Ze raakt in gevecht met zichzelf, verliest de controle en precies dan blijkt het gevaar nog niet te zijn geweken. In dit boek wordt het verhaal vanuit wisselend perspectief verteld, deels vanuit Fenna en deels vanuit Gille, de enige overlevende van de Kring. Beide personen zijn sterk neergezet en de spanning wordt goed opgebouwd zodat je graag verder leest.

Bij het laatste boek, Schemerwereld, wordt het meeslepende verhaal afgerond, alle losse eindjes worden netjes aan elkaar geknoopt en enkele twists zorgen voor een boeiend geheel.

De trilogie is aangrijpend geschreven, zit vol spanning en heeft een gaaf hoofdpersonage. Toen ik eenmaal over mijn eerste teleurstelling heen was heeft het verhaal me gegrepen en niet meer losgelaten. Ik heb er erg van deze originele boeken genoten en kan niet wachten tot ik Drakenijs kan lezen!

Hartjes beoordeling:

Covers: 

Verhaal: 

Schrijfstijl:

Terug naar het overzicht