Patty leest De jongen uit het woud

De jongen uit het Woud – Jen Minkman

Julia knielde neer bij de roerloze gestalte en zag vol afgrijzen dat de linkerkant van zijn gezicht besmeurd was met bloed. Hij was met zijn hoofd op een puntige steen terecht gekomen. De hoofdwond zag er vreselijk uit. ‘Michael?’ fluisterde ze zachtjes. Ze legde een trillende hand op zijn voorhoofd. ‘Kun je me horen?’

Julia is al jaren verliefd op Michael, de knapste jongen van de school. Wanneer hij haar eindelijk ziet staan, zet hij haar na een paar afspraakjes op kille wijze aan de kant. Julia’s zomervakantie begint met een gebroken hart. Een paar dagen later krijgt Michael een motorongeluk en is hij door de klap compleet veranderd. Vanaf dat moment staat haar leven op zijn kop. Michael wil haar terug. Maar waarom is hij zo anders? En kan ze hem nu wél vertrouwen?

Mijn mening:

Nadat Michael het hart van Julia heeft gebroken is ze vastbesloten om hem uit haar hoofd te zetten. Totdat hij na zijn ongeluk opeens een heel ander persoon lijkt te zijn. Dit gegeven zorgt direct dat de nieuwsgierigheid van de lezer gewekt is, wat is er met Michael aan de hand? Komen zijn ware gevoelens naar boven door de bijna-doodervaring of is er iets magisch aan het werk?

Het verhaal speelt zich af rond Salzburg en dat laat de schrijfster je duidelijk weten. De omgeving wordt, compleet met straatnamen, duidelijk beschreven en de Nederlandse tekst wordt veelvuldig onderbroken door Duitse woorden. Dit zorgde bij mij voor een beetje ergernis, ik ben geen talenwonder en heb absoluut niks met Duits waardoor ik vrij vaak uit het verhaal gehaald werd. Ook de straatnamen en dergelijke voegen voor mij niks toe.

Gelukkig is het verhaal wel interessant en goed geschreven zodat ik me hier, al was het soms met moeite, wel overheen kon zetten. En daar ben ik blij om, want het boek leest verder als een trein!

Wat ik erg leuk vind is dat de Keltische mythologie in het verhaal verwerkt zit. De personages komen goed uit de verf en komen realistisch over. De subtiele magie die door het verhaal geweven is maakt het boek bijzonder en interessant. Je leest het in één ruk uit.

De verhaallijn rond het zusje van Julia zorgt voor extra spanning maar vind ik uiteindelijk een beetje te summier uitgewerkt. Dat werkt echter niet heel storend, de rest van het verhaal is boeiend en ontroerend genoeg.

Een mooi, magisch verhaal met een vleugje droefenis.

Hartjes beoordeling:

Cover: 

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

Terug naar overzicht