Patty leest De Touching Juliette serie

Touching Juliette trilogie – Tahereh Mafi

In een dystopische toekomst staat de wereld op de rand van een afgrond en probeert een groep revolutionairen die zich Het Herstel noemen, de macht te grijpen. Juliette Ferrars zit al 264 dagen opgesloten in een instelling omdat ze een gevaar voor de samenleving vormt. Ze kan namelijk mensen doden enkel door ze aan te raken.

‘Je kunt me niet aanraken,’ fluister ik. Ik lieg, maar dat zeg ik niet. Hij kan me aanraken, maar dat zal ik nooit vertellen. Raak me alsjeblieft aan, is wat ik wil zeggen. Er gebeuren dingen als mensen me aanraken. Vreemde dingen. Slechte dingen. Dode dingen. Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij. Maar Juliette heeft haar eigen plannen. Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

De boeken:

Vrees Me (deel 1)
Verwoest Me (deel 1,5)
Breek Me (deel 2)
Versplinter Me (deel 2,5)
Vertrouw Me (deel 3)
* Inmiddels is deel 4: Heel Me verschenen en komen er nog 2 boeken in deze serie bij *

Mijn mening:

De serie begint erg sterk, Juliette zit gevangen vanwege het gevaar dat zij voor de samenleving is en draait langzaam maar zeker door. Ze schrijft in een notieboekje wat er in haar omgaat en weet zich zo door de lange dagen van opsluiting en eenzaamheid heen te slaan.
Dan wordt Adam bij haar in de cel opgesloten, een jongen die ze nog van vroeger kent, en Juliette heeft voor het eerst in lange tijd weer een persoon om mee te praten.
Uit het niets worden Adam en Juliet op een dag door soldaten uit hun cel gehaald.
Juliet komt erachter dat Warner, het hoofd van de legerbasis waar ze zich op dat moment bevindt, een ongezond verlangen naar haar heeft. Ze besluit te vluchten met Adam.

Tahereh Mafi heeft een bijzondere schrijfstijl die soms poëtisch, dan weer verwarrend aandoet. Zo kun je je goed inleven in het hoofdpersonage. Je moet ervan houden, ik vind het in ieder geval geweldig! Bovendien vind ik het bijzonder knap hoe de schrijfster het voor elkaar heeft gekregen om de boeken boeiend te houden en zelfs steeds beter te maken.

Naarmate de verhaallijn in de boeken vordert maakt Juliette een interessante ontwikkeling mee en leert ze meer over haar gave, Het Herstel en de Rebellen. Ook komt ze voor een aantal moeilijke keuzes te staan waarbij ze erachter komt dat sommige dingen niet zo zijn als ze lijken.

De Touching Juliette serie is een bijzonder verhaal. Spannend, meeslepend en heerlijk anders. Ook de tussenboeken (waar ik normaal gesproken helemaal geen fan van ben) geven je nieuwe inzichten en vragen er gewoon om om verslonden te worden.
Verder vind ik de boeken prachtig weergegeven, ik ben echt fan van deze covers!

Een aanrader voor iedereen die van fantasy verhalen met spanning, liefde, verrassende wendingen en bovenal een bijzondere schrijfstijl houden.

Hartjes beoordeling:

Covers: 

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

Terug naar overzicht