Patty leest De Tranen van Tataneh

De Tranen van Tataneh – Evi F. Verhasselt

Tataneh mag van vader in de Wereldkamer helpen bij het scheppen van een nieuwe planeet. De onverdeelde aandacht die hij haar schenkt, schiet haar broer in het verkeerde keelgat en in een vlaag van jaloezie besmet hij de planeet met drakeneieren. Moeder moet eraan te pas komen om de draken in slaap te brengen en een ramp te voorkomen.

Na duizend jaar worden de moordzuchtige draken uit hun slaap gewekt door prins Abromar en magister Gatorro. Het is nu aan een handjevol helden, waaronder een blinde elf, een eekhoorn en een krankzinnige zieneres, om voor redding te zorgen. Maar of zij garantie kunnen bieden op een goede afloop?

Mijn mening:

Dit fantasy boek is anders dan alle andere die ik tot nu toe heb gelezen. De wereld van Aedon is goed neergezet en voldoet aan veel van de ideeën die je hebt bij een fantasy wereld, maar is toch erg origineel. Maar de hoofdpersonen zijn niet de voor de hand liggende helden en het verhaal bezit een heerlijke dosis humor. Nadat ik me door het begin van het verhaal had heengeslagen, er wordt tussen verschillende personages heen en weer gesprongen en dat ligt mij persoonlijk helemaal niet, ben ik in een sneltreinvaart door de rest van het boek heen geraasd.

Evi’s prachtige beschrijvingen laten je de wereld uit het verhaal ten volle beleven en de karakters uit het boek komen echt tot leven. Hoewel ik het jammer vind dat er geen tweede deel is om naar uit te kijken, is het verhaal ook wel echt ‘af’. Een aanrader voor lezers die graag een keer een ander soort fantasy verhaal willen lezen.

Ik ben blij dat Evi nu bezig is met een serie zodat ik nog wat langer van haar vertellingen mag genieten!

Hartjes beoordeling:

Cover: 

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

Terug naar overzicht