Patty leest Eve & Adam

Eve & Adam – Michael Grant, Katherine Applegate

De 17-jarige Evening wordt op een avond aangereden door een tram. Haar been en arm zijn flink te grazen genomen: beiden zijn helemaal verbrijzeld en haar been is gescheiden van de rest van haar lichaam. Ze wordt naar het ziekenhuis gebracht, waar ze op het punt staan haar te opereren. Dan stormt haar moeder naar binnen, Dr. Terra Spiker. Ze heeft een eigen onderzoekslaboratorium op het gebied van genetica, buiten de stad. Ze neemt haar dochter mee naar dat laboratorium, uiteraard onder protest van de artsen van het ziekenhuis.

Evening geneest wonderbaarlijk snel en hoewel ze Solo ontmoet, een mysterieuze jongen die in het laboratorium blijkt te wonen, gaat ze zich al snel vervelen. Van haar moeder krijgt ze een speciale opdracht: creëer de perfecte jongen met een hightech ontwerpprogramma. Eve creëert Adam. En hij zal perfect zijn… Toch?

Mijn mening:

Het boek begint met het ongeluk van Evening zodat je gelijk in het verhaal geslingerd wordt. De spanning zit er direct in en houd je aan het boek gekluisterd. Vervolgens mindert het verhaal een beetje vaart en wordt het mysterieuzer. Wie is Solo precies? Hoe kan het dat Eve zo snel geneest? Wat is er precies gebeurd op de avond dat Eve’s vader verongelukte? En wat voor geheimen herbergt het lab van haar moeder? Allemaal vragen die bijdragen aan de spanning in het boek.

De personages zijn goed uitgedacht en komen gemakkelijk tot leven. Het verhaal zelf is vlot geschreven en wordt afzonderlijk vanuit Eve en Solo vertelt zodat je een band krijgt met beiden. Tegen het einde volgen de ontwikkelingen elkaar in een hoog tempo op waardoor het verhaal in een sneltreinvaart richting het plot dendert. Goed voor de spanning, maar ik had liever gezien dat ze het boek dan wat dikker hadden gemaakt. Nu worden bepaalde zaken, die echt wel interessant zijn, een beetje afgeraffeld.

Hoewel het boek door twee schrijvers is geschreven merk je daar niks van. Het verhaal loopt lekker door en de schrijfstijlen komen perfect overeen.

Al met al een heerlijk, spannend boekje die je in één ruk uitleest!

Hartjes beoordeling:

Cover: 

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

Terug naar het overzicht