Patty leest Gevangen

Gevangen – Stephen King

Van het ene op het andere moment wordt de gemeente Chester’s Mill volledig van de buitenwereld afgesneden door een mysterieuze energiekoepel. Iedereen die op dat moment binnen was zit gevangen, iedereen die buiten was kan er niet meer in. Wie of wat in de weg zat, stond of lag wordt met chirurgische precisie doormidden gesneden.

Zodra de machtigste en meest corrupte man in de stad beseft dat niemand hem nog kan tegenhouden, vormt hij een microtirannie waarbij Gestapopraktijken verbleken. Degenen die daartegen in verzet komen, proberen uit alle macht de koepel open te krijgen, en de strijd wordt des te heftiger als duidelijk wordt dat de lucht in de koepel langzaam maar zeker op raakt…

* Hoewel er ook een serie van is, Under the Dome, zijn het boek en de serie grotendeels verschillend. *

Mijn mening:

Het verhaal volgt de belevenissen van een groot aantal inwoners van het stadje waarbij een hoofdrol is weggelegd voor protagonist Dale (Barbie) Barbara en de corrupte Big Jim die de macht in het stadje probeert te grijpen waarbij geen middel geschuwd wordt.
Hoewel het een behoorlijk dik boek is, heb ik het in één ruk uitgelezen. Wat een heerlijk, ouderwets Stephen King verhaal! Goed geschreven, bruut, spannend en origineel. Het beschrijft perfect hoe ver mensen bereid zijn om te gaan zodat ze krijgen wat ze willen. Zeker wanneer ze vrij zijn van de autoriteiten van buitenaf.
De karakters zijn goed uitgewerkt, realistisch en hebben diepgang. De gebeurtenissen die elkaar in een vrij rustig tempo opvolgen worden steeds heftiger en huiveringwekkender.
Soms is het verhaal een beetje langdradig en wijdt King uit over dingen die niet echt belangrijk zijn, maar ondanks dat houdt het je zeker aan het boek gekluisterd en wordt het nergens echt saai. Het einde vond ik vrij verrassend, al is het dan misschien een tikkeltje ver gezocht, het zorgde er in ieder geval voor dat ik er een heerlijk ouderwets Stephen King gevoel aan overhield.

Spannend, boeiend en intrigerend verhaal over de strijd tussen goed en kwaad waarin de horror vooral van de mensen zelf komt. Een aanrader voor King fans, maar zeker ook voor mensen die van een boeiend horror verhaal houden en normaal gesproken geen King boeken lezen!

Hartjes beoordeling:

Cover: 

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

Terug naar overzicht