Patty leest Heel Me

Heel me – Tahereh Mafi

*Let op! Als je de Touching Juliette serie nog niet hebt gelezen kan dit stuk hiervoor spoilers bevatten!*

Juliette dacht dat ze had gewonnen. Ze nam Sector 45 over, werd benoemd tot opperbevelhebber en heeft haar grote liefde aan haar zijde. Maar ze is nog steeds met meisje dat met één aanraking iemand kan doden – en de hele wereld is binnen handbereik. Wie zal ze zijn als het noodlot toeslaat? Kan ze haar gave onder controle houden, of is haar verlangen naar macht sterker?
Juliette probeert zich te schikken in haar nieuwe rol terwijl haar gave krachtiger, gevaarlijker, dodelijker is dan ooit…

*Dit boek is een vervolg op de Touching Juliette trilogie. Hierna volgen nog 2 boeken in deze serie*

Mijn mening:

“Gaaf!” was het eerste wat ik dacht toen ik te horen kreeg dat er een deel 4 in de Touching Juliette serie zou komen. Dit is absoluut een van mijn favoriete YA-fantasy series.
En die covers… zo ontzettend mooi!
Ik kon dan ook niet wachten tot ik dit boek kon lezen. Want hoewel ik tevreden was met het einde van de trilogie vond ik het uiteraard helemaal niet erg dat er nog een vervolg kwam.

Het verhaal start twee weken na het einde van Vertrouw Me. Juliette moet zich schikken in de nieuwe rol van opperbevelhebber en komt erachter dat deze taak meer inhoudt dan zij ooit voor mogelijk had gehouden. Er is zoveel wat ze nog niet weet of geen verstand van heeft.
Hoewel Warner is opgegroeid in die wereld en zijn hele jeugd is klaargestoomd om de taak van opperbevelhebber over te nemen van zijn vader, worstelt hij zo met zijn eigen demonen dat Juliette nauwelijks wat aan hem heeft.

Waar Vertrouw Me overliep van actie is dat bij Heel Me anders. Er is veel politiek geneuzel, Juliette heeft veel nieuwe taken (al worden deze nauwelijks toegelicht) en worstelen zowel Warner als Juliette om hun draai te vinden in deze nieuwe situatie. Aan de ene kant verloopt het verhaal hierdoor traag, maar aan de andere kant blijf je wel doorlezen omdat je wilt weten welke geheimen er allemaal voor Juliette verborgen worden gehouden.
Pas in de laatste paar hoofdstukken komt het in een stroomversnelling en het boek eindigt in een gigantische climax. Ik ben daardoor reuze benieuwd naar het vervolg wat helaas nog even op zich zal laten wachten.

Mijn conclusie? Dat vind ik lastig te bepalen. Ik heb dit boek, net als de voorgaande delen, verslonden. Ik ben fan van de schrijfstijl, de personages en vind het ontzettend leuk dat het vanuit zowel Juliette’s als Warners perspectief is geschreven. Maar… het mist actie. Het mist logica en het mist spanning. Het verhaal verloopt traag en toch wikkelen de belangrijke gebeurtenissen zich naar mijn mening veel te snel af. Kortom, ik heb een dubbel gevoel na het lezen van dit verhaal wat ik lastig uit kan leggen. Dit is voor mijn gevoel echt een tussenboek dat geschreven is als overgang naar wat nog komen gaat. Het is zeker het lezen waard als je fan bent van de serie, maar ik zou wachten tot de andere delen ook verschenen zijn.

Hartjes beoordeling:

Cover:

Verhaal:

Schrijfstijl:

Terug naar het overzicht