Patty leest Hij is van mij

Hij is van mij – Chinouk Thijssen

Nadat haar ouders zijn verongelukt, komt de 18-jarige Zara Roos bij haar oma wonen. Ze krijgt een baan als manager in de kledingwinkel Next View, waarbij zij een relatie krijgt met Arthur, de assistent-manager. Ze is echter niet de enige die gevoelens voor hem heeft. De sfeer op haar werk wordt steeds grimmiger en al snel blijkt dat iemand het op haar gemunt heeft. Als dit uit de hand begint te lopen, wordt Zara vastberaden te ontdekken wie diegene is…

Mijn mening:

Dit boek is een typische YA thriller. Het begint vlot, er zit voldoende spanning in en heeft een beetje onrealistische vibe. De jurk op de cover begrijp ik na het lezen van het verhaal niet zo goed. Natuurlijk, het staat mooi, maar heeft geen echte binding met het verhaal.
De beschrijving van de personages is miniem, je krijgt niet echt een band met ze. Zelfs het hoofdpersonage komt onvoldoende uit de verf. Toch leest het verhaal vlot weg en is het een boek dat je in een mum van tijd uit hebt. Op de een of andere manier bleef ik doorlezen!

De stukken die geschreven zijn vanuit “de stalker” vond ik dan wel weer interessant. Die stukken zorgde er ook zeker voor dat ik door wilde lezen en naar mate het boek vorderde begon ik wat meer plezier te krijgen in het lezen.

Het einde komt als een verrassing, maar ontlokte mij niet meer dan een “goh”. Waarschijnlijk omdat ik geen band voelde met de personages en eigenlijk het hele verhaal zat te wachten op een interessante wending of extra laagje in het verhaal.

Voor de niet al te kritische lezer, of misschien de wat jongere lezer, boeiend, meeslepend en spannend. Helaas zit er voor mij te weinig diepgang in en vind ik de gebeurtenissen wat onrealistisch.

Hartjes beoordeling:

Cover: 

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

Terug naar overzicht