Patty leest Kai

WWW-serie 2 – KAI – Miranda Hillers

Het is toch een cliché dat de lijn tussen liefde en haat dun is? Of is het dat de liefde alleen maar van één kant komt?

KAI

We lagen samen in de box. We speelden samen in de zandbak. We liepen hand in hand naar school. We ervaarden de eerste kus met elkaar. We deden het voor de eerste keer met elkaar.

Nu haat ze mij.

STELLA

Je kent het vast wel.

Iemand die veel voor je betekent. Een belangrijk persoon van wie je weet dat die ook om jou geeft en die je nooit meer kwijt wilt. Maar opeens daalt dat gevoel door allerlei redenen in rap tempo naar beneden. Boeien, zou je denken. De oplossing is toch makkelijk? Je besteedt er gewoon geen aandacht aan. Maar in mijn geval is het niet zo simpel om hem te vermijden. Hij is namelijk mijn buurjongen.

WWW is een vierdelige serie over Dex, Kai, Liam en Collin. De mannen zijn allen vrouwengek, flirten graag en nemen het ervan. Je leeft tenslotte maar één keer.

Wanneer ze de ware tegenkomen, denken ze de buit al gauw binnen te hebben. Of dat zo heel makkelijk gaat is nog maar de vraag.

Mijn mening:

Net als bij DEX wordt het verhaal vanuit twee personages verteld; Kai en Stella.

Samen met zijn vrienden Dex, Liam en Collin woont Kai in het huis naast Stella en heeft van jong af aan al een oogje op zijn buurmeisje. Zij ook op hem maar nadat hij haar een keer vreselijk heeft laten vallen omdat hij populair is en zij niet, moet ze weinig meer van hem hebben. Nu ze ouder zijn beseft Kai pas hoe gek hij op Stella is, maar is het nu te laat?

Het verhaal leest als een trein en de afwisseling tussen Kai en Stella zorgt ervoor dat je beide personages goed leert kennen. Kai is een echte versierder, maar heeft een klein hartje en Stella is een pittige dame die heel goed weet wat ze wil, ondanks haar onzekerheid.

Grappig is dat de hoofdstukken eindigen en dan weer beginnen met dezelfde soort tekst/zin. Helaas wordt dit op een gegeven moment vervelend en ging ik me eraan ergeren.

Op de achtergrond krijgt Kai ook te maken met Tessa, van wie hij dacht dat ze een one-night stand zou zijn. Tessa denkt daar echter anders over wat zorgt voor een interessante twist in het verhaal.

Kai leest weer heerlijk weg, maar wist me toch niet zo te boeien als Dex. Voornamelijk omdat het ‘grote geheim’ van Stella voor mij te weinig inhoud had en het verhaal een tijd lang voortkabbelt voordat er tegen het einde aan opeens veel gebeurt. Ook de pikante stukjes vind ik niet echt tot de verbeelding spreken.

Wel is het Miranda wederom gelukt om me een aantal uur leesplezier te schenken met haar fijn weglezende schrijfstijl en ben ik nieuwsgierig geworden naar Collin en Liam.

Kai is een fijn boekje als je in de herfst met een kop thee lekker wilt genieten van een no-nonsens liefdesverhaal.

Hartjesbeoordeling:

Cover:

Verhaal:

Schrijfstijl:

Terug naar overzicht