Patty leest Kleine Moordenaar

Kleine Moordenaar – Sophia Drenth

De twaalfjarige Rafaël heeft één wens: van de tirannieke luimen van zijn vader verlost worden. Wanneer hij in de door waterpest getroffen straten van Hofstedes Scheepskwartier getuige is van een moord, lijkt het erop dat hij de ideale leermeester heeft gevonden. Helaas loopt het niet zo als hij had gehoopt.

*Kleine moordenaar vertelt het verhaal over de geboorte van Ravàn, de rebel onder de Ath’vacii, en is een Bloedwetten-bronvertelling.*

Mijn mening:

Dat ik fan ben van de Bloedwetten serie mag geen geheim zijn, ik hou van de schrijfstijl, het verhaal en de karakters. Ik was dan ook erg nieuwsgierig naar deze bronvertelling over één van de personages uit de serie. Ravàn trok mij op zich niet zo in de boeken, maar door Sophia’s korte berichtjes over hem op Social Media begon hij me toch te interesseren. En met recht, want Rafaël/Ravàn is, met al zijn verknipte manieren en gedachten, toch echt een personage waar je van gaat houden. Of je dat nou wilt of niet.

Het verhaal begint direct op de eerste bladzijde met een heftige scene waarin de jonge Rafaël een Gemaakte een mens ziet doden. De Gemaakte maakt indruk op Raf, vooral vanwege zijn kracht. Als Rafaël zo sterk zou zijn zou hij een einde kunnen maken aan het misbruik van zijn vader en hij besluit dan ook dat hij ook Gemaakt wil worden. Maar zo gemakkelijk gaat dat natuurlijk niet en Rafaël moet vechten om te krijgen wat hij wil.

Hoewel het leven Raf hard heeft gemaakt en hij keuzes maakt waarbij hij letterlijk over lijken gaat, heb ik hem toch in mijn hart gesloten. Door zijn verhaal en de manier waarop het geschreven is, kun je je goed inleven en leef je met hem mee. De jongen die nooit liefde heeft gekend en dan ook geen flauw idee heeft wat hij daarmee aan moet raakt je, hoe vreemd en beschadigd hij misschien ook mag zijn.

Ook bevat het verhaal genoeg spanning, harde scénes die niet geschikt zijn voor de al te gevoelige zieltjes en een vechtlust waar je niets anders dan bewondering voor kunt hebben.

Een minpuntje vind ik dat het verhaal voor mijn gevoel gewoon te kort is. Ik had graag nog meer gelezen over Raf. Natuurlijk zou je dit ook als een pluspunt kunnen beschouwen want het betekent wel dat Sophia een ijzersterk karakter heeft neergezet.

Al met al een gaaf boekje die, behalve door Bloedwetten fans, ook absoluut als opstapje voor deze serie gelezen kan worden!

Hartjesbeoordeling:

Cover:

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

Terug naar overzicht