Patty leest Lady Mechanica en de mysterie van het mechanische lijk

Lady Mechanika – Het mysterie van het mechanische lijk – Joe Benitez, Peter Steigerwald

*Comic/ Graphic novel/ strip*

De kranten hebben haar ‘Lady Mechanika’ gedoopt, de enige overlevende van de afschuwelijke experimenten van een waanzinnige wetenschapper, waaraan ze mechanische ledematen heeft overgehouden. Zonder enige herinnering aan die gevangenschap of haar leven daarvoor, heeft Lady Mechanika een nieuw leven opgebouwd als avonturier en privédetective. Haar unieke vermogens stellen haar in staat zaken op te lossen die de bevoegde autoriteiten niet kunnen of niet willen aannemen. Maar tussendoor blijft ze zoeken naar informatie over haar eigen verleden in een steampunk-versie van het Victoriaanse Engeland.

In “Het mysterie van het mechanische lijk” hoort Lady Mechanica over de dood van een meisje met mechanische ledenmaten. Samen met professor Littleton en haar vriend Lewis gaat Lady Mechanica op onderzoek uit. Misschien dat het dode, mechanische meisje haar in de richting kan sturen van degene die haar heeft aangepast.

Mijn mening:

Sinds kort ben ik weer comics gaan lezen, vroeger las ik het vrij veel; strips van Batman, Spider-man, Suske en Wiske, Garfield en Lucky Luke. Op een gegeven moment ben ik echter volledig overgestapt op gewone leesboeken en eigenlijk is dat jammer. Strips of Graphic Novels bevatten namelijk vaak ook hele mooie en spannende verhalen en als er een goede tekenaar achter zit zijn de boekjes ook nog een lust voor het oog.

Dat is precies de reden waarom ik als een blok gevallen ben voor de Lady Mechanika serie; het tekenwerk is werkelijk prachtig!

Ik hou van Steampunk en ook van avontuurlijke en spannende verhalen. Er hangt een wolk van mysterie om Lady Mechanica heen; wie was zij? Wie heeft haar gemaakt tot wie ze nu is? En vooral: waarom? Haar zoektocht wordt jouw zoektocht, je wilt samen met haar de waarheid achterhalen.

Zoals ik al zei; het artwork is echt prachtig en doet veel voor het verhaal. Het verhaal zelf is interessant en vermakelijk, maar blijft soms een beetje vlak. Wel leest het gemakkelijk weg en er zitten een aantal twists in die voor een verrassingselement zorgen. De dialogen doen wat geforceerd aan en er zit minder diepgang in dan ik had verwacht.

De diverse, kleurrijke personages maken dan weer een hoop goed. Vooral Lewis vind ik een tof karakter, er zit duidelijk een verhaal in hem. Lady Mechanica zelf is een mysterieuze dame. Op zich niks mis mee, maar ze had van mij wel een iets scherper randje mogen hebben.

Elke serie binnen deze strip heeft een min of meer afgerond verhaal, al zijn er nog veel losse eindjes. Zo wordt het mysterie rond het mechanische lijk opgelost, maar gaat de speurtocht naar de ware identiteit van Lady Mechanica door. Ik ben dan ook erg benieuwd naar de andere series!

Achterin deel drie, na de afronding van het verhaal, staat nog een stukje wat aan deze serie voorafging en dat maakt een aantal dingen duidelijk die ik tijdens het lezen best verwarrend vond. Dit stuk hadden ze wat mij betreft voorin deel 1 mogen zetten, daar was het beter op zijn plaats geweest. Verder staan er achterin elk boekje ook nog een aantal tekeningen uit het art-dossier van Joe.

Joe Bernitez’s Lady Mechanica is een prachtige verzameling artwork dat in een avontuurlijk, detective-achtig verhaal is gegoten. Leuk gegeven is dat Joe zowel verantwoordelijk is voor het scenario als voor het tekenwerk! Dat kom je niet veel tegen en ik neem er mijn petje voor af.

Deze serie is zeker de moeite waard als je van spannende verhalen met actie en mysterie houdt en daarbij wilt genieten van schitterende tekeningen!

Hartjesbeoordeling:

Artwork:
Verhaal:
Schrijfstijl:
Karakters:

Terug naar overzicht