Patty leest Lobsters

Lobsters – Lucy Ivison en Tom Ellen

Sam en Hannah hebben alleen de vakantie om De Ware te vinden. Hun lobster. En hoewel ze een epische zomer gepland hebben, loopt het niet helemaal zoals gehoopt. Sociale misverstanden, goedbedoelde plannen van vrienden en hun eigen angst om voor eeuwig maagd te blijven, staan deze gigantische mijlpaal behoorlijk in de weg. Gelukkig helpt het lot een handje mee.

Mijn mening:

Dit boek is een heerlijk luchtig zomerachtig YA verhaal. Er zit weinig diepgang in, maar dat is ook helemaal niet nodig. Het is een verhaal barstende vol humor en vol met leuke quotes.
Wat ik erg leuk vind is dat het afwisselend vanuit Hannah en Sam is geschreven waarin je duidelijk merkt dat er twee auteurs aan dit boek hebben gewerkt. Auteurs, die prima bij elkaar passen maar toch beide een unieke schrijfstijl hebben. De schrijfstijl van Lucy & Tom is grappig en leest lekker weg.

Hannah en Sam komen in herkenbare en gênante situaties terecht die humoristisch en realistisch beschreven zijn. Hun karakters zijn goed uitgewerkt en het zijn echte tieners. Ook de wisselwerking tussen die twee is erg leuk. Ik heb het in één ruk uitgelezen.

Dit boek zou ik aanraden als je even een lekker luchtig verhaal met humor zoekt, het niet erg vindt dat er een keer wat minder diepgang inzit en van tiener- of YA boeken houdt!

Hartjes beoordeling:

Cover: 

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

 

Terug naar overzicht