Patty leest Pangaea 1 – Verloren wereld

Pangaea 1 – Verloren wereld – Tycho Sholten

225 miljoen jaar geleden, een ontwikkelde beschaving, één belofte...
De vrede die heerst wordt verstoord als Egar een stad van zijn buurland binnenvalt. Xugan is de enige overlevende en ziet zijn hele wereld voor zijn ogen ineenstorten. Zijn belofte aan de overledenen is het enige wat hem op de been houdt. Te midden van intriges en persoonlijke drama’s doorkruist hij Pangaea om iedereen te waarschuwen voor het opkomende gevaar: het verraad van Egar.
Als er een geheim onthuld wordt, blijkt dat Xugans leven onherroepelijk en op een onvoorstelbare manier verbonden is met de levens van anderen. Was zijn overleven dan wel toeval?
Volg Xugan op zijn reis en ontdek de verloren wereld en het magische verleden van onze aarde.

(Voor dit boek ben ik gekozen tot ambassadeur door de Kinderboeken Facebookgroep) Zie voor mijn interview met Tycho Scholten mijn YouTube kanaal.

Mijn mening:

In het boek maak je kennis met een aantal karakters waarmee in korte hoofdstukken het verhaal verteld wordt. Naast het hoofdpersonage Xugan wordt er ook aandacht besteed aan zijn moeder Minhue, koning Gerasim, Lareyna, Ke en nog een stuk of wat anderen. Niet alle personages zijn even interessant om te lezen maar door het verhaal heen kruisen hun paden, wordt het verband tussen de personages duidelijker en merk je dat een aantal van hen zeker terug zullen komen in de vervolgdelen waarin zij waarschijnlijk een grotere rol zullen spelen. Ik heb zelf moeite met meer dan drie personages, zeker wanneer ze geen grote rol in het verhaal spelen, maar door de korte hoofdstukken kon ik het in dit verhaal goed volgen.

Door Tycho’s vlotte en fijne schrijfstijl leest het verhaal makkelijk weg. Je volgt voornamelijk Xugan op zijn reis door het supercontinent Pangaea waarvan een kleine plattegrond voorin het boek te vinden is. De reis wordt afgewisseld met interessante ontmoetingen en gebeurtenissen zodat je je als lezer niet hoeft te vervelen.
Het verhaal zelf is avontuurlijk en goed beschreven. Vooral de emoties waar Xugan mee worstelt komen goed uit de verf waardoor je je gemakkelijk in hem kunt inleven en hij al snel een plaatsje in je hart verovert. Hiervoor een dikke pluim voor de jonge schrijver!
Een vleugje magie maakt dit fantasy-verhaal verder af.

Toch mist het verhaal af en toe de nodige spanning en merkte ik dat ik halverwege mijn belangstelling een beetje verloor. Ook riepen een aantal zaken vragen op die onbeantwoord zijn gebleven in dit deel. Ik hoop dan ook dat dit in het volgende boek nog terugkomt.

Gelukkig wist het laatste gedeelte mijn aandacht weer op te eisen en heb ik het boek verder in één ruk uitgelezen.

Het boek eindigt met een onthulling die je als lezer wel aan ziet komen, maar door de emotionele omschrijving van hoe Xugan dit ervaart, sla je het boek toch met een tevreden gevoel dicht.
Alhoewel, misschien niet helemaal tevreden, want nu wil ik weten hoe het verhaal verder gaat!

Pangaea 1 – Verloren Wereld is een boek dat ik met plezier heb gelezen. Het bevat een interessante kijk op het supercontinent en een avontuurlijk verhaal over een jongen die een zware taak heeft.
Ik kijk uit naar de volgende delen!

Hartjes beoordeling:

Cover: 

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

Terug naar overzicht