Patty leest Prinses Maan en de heerser van het duister

Prinses Maan en de heerser van het duister – Leonie Sophia van den Hoek

Vechtend voor haar leven in een gevangeniskamp onder de grond, vreest Maan voor maar één man, de master. Maar als Maan ontsnapt komt ze erachter dat er veel ergere dingen zijn om bang voor te zijn. Ze blijkt over bijzondere krachten te beschikken en moet leren daarmee om te gaan. Daarbij komt ze voor diverse grote krachtmetingen te staan. Wie zijn haar echte vrienden en heeft ze nu haar grote liefde gevonden? Of is hij juist haar ondergang? En waar is haar familie?

Tijdens een gevecht op leven en dood komt er een werkelijkheid naar boven die Maan zich nooit had kunnen voorstellen.

In deze spannende fantasyroman schetst Leonie Sophia van den Hoek een bijzondere, mateloos fascinerende wereld.

Mijn mening:

Maan wordt al heel haar leven, samen met duizenden vrouwen, onder de grond opgeleid om een moordenaar te worden voor het leger van het Systeem. Dat wil dat vrouwen over de wereld heersen en mannen leren te haten. De trainingen zijn zwaar, de testen nog zwaarder en de Master die de leiding over het ondergrondse kamp heeft is angstaanjagend.

Op een dag weet Maan, met behulp van een verrassende bondgenoot, te ontsnappen en is vastbesloten haar medegevangenen te bevrijden en het Systeem omver te werpen. Maar dan blijkt ook de wereld buiten het kamp niet zonder gevaar en al snel weet Maan niet meer wie ze kan vertrouwen.

Vanaf de allereerste bladzijde word je door het verhaal meegesleurd. Leonie Sophia heeft een vlotte schrijfstijl en weet de lezer direct te boeien. Ik was geïntrigeerd door het Systeem en de manier waarop de auteur heersende, maatschappelijke problemen weet om te keren en door het verhaal te vlechten. Maan is een sterk, vrouwelijk personage die op sommige momenten wel erg snel haar conclusies trekt en net zo makkelijk haar mening weer aanpast als er iets gebeurt. Deze naïviteit schrijf ik maar toe aan haar jarenlange gevangenschap onder de grond.

Op een gegeven moment vind ik dat er wel heel veel snel achter elkaar plaatsvindt, alsof de schrijfster ontzettend veel ideeën heeft en deze allemaal in één boek probeert te proppen. Hierdoor worden bepaalde belangrijke beslissingen vlug genomen, scènes wat mij betreft een beetje afgeraffeld en begrijp ik sommige keuzes van de hoofdpersonages niet helemaal. Beter was geweest om het één en ander weg te laten of te bewaren voor het volgende deel en wat meer aandacht te besteden aan de opbouw en afronding van belangrijke gebeurtenissen.

De schrijfstijl is prettig en eenvoudig zodat je het boek in een rap tempo uitleest. Hier en daar leest het als een jeugdboek, maar dat wordt door bepaalde scènes weer ongedaan gemaakt. Op zich niet heel erg storend, het verhaal zelf is boeiend genoeg om door te lezen. Toch had ik graag wat meer diepgang gezien.

Vind ik Prinses Maan en de heerser van het duister ondanks een aantal minpuntjes een prettige leeservaring? Zeer zeker wel! Het talent en de verbeelding van de auteur spreken duidelijk uit het verhaal en ik heb met heel veel plezier gelezen. Actie, emoties, magie en een boeiende wereld, het is allemaal aanwezig in dit vlotlezende fantasy verhaal met de nodige twists. Absoluut de moeite waard en ik ben erg benieuwd naar het tweede deel!

Hartjesbeoordeling:

Cover:

Verhaal:

Schrijfstijl:

Terug naar overzicht