Patty leest Raaf

Raaf – Carine J.A. Maes

Personages die zowel mens als vogel zijn, sprekende katten, bliksemvangers, bijgelovige noorderlingen en een bende wulpse heksen bevolken het universum van Raaf.

Een verloren prins trekt naar het oosten om zijn lotsbestemming te vervullen. Zal hij de tiran van het Oostrijk en zijn handlangster kunnen verslaan? De driehoeksverhoudingen tussen de hoofdrolspelers en de halfslachtige raad van de kater Balderus maken dat een en ander niet volgens plan verloopt…

Raaf is een sprookjesachtige fantasy geschreven voor volwassenen maar zeker ook geschikt voor young adults.

Mijn mening:

De jongvolwassen Raaf is als baby door een enorme witte raaf gedropt bij een abdij waar hij opgroeit. Op een dag verandert hij zelf in een witte raaf en begint zijn avontuur.

Raaf blijkt troonopvolger van het koninkrijk Oostrijk te zijn dat in handen is van de van de tiran Gubrel. Samen met de sprekende zwarte kat Balderus gaat hij op reis en ontmoet vele sprookjesachtige figuren.

Raaf, het eerste boek van de ‘Verhalen van de Lacune’ serie, is een vlot geschreven fantasy verhaal. Het is sfeervol, sprookjesachtig en zit boordevol leuke figuren in een mooie setting.

De schrijfster heeft een over het algemeen fijne schrijfstijl die soms wat bloemrijk is waardoor de vaart een beetje uit het verhaal gehaald wordt. Ook springt het verhaal in het begin van de hak op de tak voor mijn gevoel en kwam ik er daardoor moeilijk in. Hierdoor heb ik vrij lang gedaan over het relatief dunne boekje.

Wel is het verhaal erg origineel wat dan toch de aandacht weer weet te vangen. De verrassende wendingen die door het verhaal heen zijn geweven maken dat je uiteindelijk graag weer doorleest.

Het leukste van dit boek vind ik de weerkat Balderus, de reisgenoot van Raaf die in raadselen en rijmen spreekt. Ook de wereld is mooi vormgegeven en spreekt tot de verbeelding. Het plot zorgt ervoor dat je graag het vervolg wilt lezen.

Een sprookjesachtige fantasy met een heerlijke sfeer die zeker de moeite waard is!

Hartjesbeoordeling:

Cover: 

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

Terug naar overzicht