Patty leest Rat-catcher (#1 of Blade of the Capulets) * Engelstalig *

Rat-catcher (#1 of Blade of the Capulets) – Amanda Collins (Engelstalig)

Forbidden love, secrets and desires in a city of hate.

Verona. 1368. For all of his life, Tybalt Capulet, the best swordsman in Verona, has proudly served his family and aided them in the ancient feud against their rivals, the Montagues. So when his cousin falls in love with a Montague, things are bound to take a turn for the worse.

The scandalous love between Romeo and Juliet infuriates both families. The city’s ruler, Prince Escalus, is forced to make a vital decision. Enraged by everything happening around him, Tybalt sets out for revenge. He especially can’t stand the obvious glee of his arch enemy Mercutio. The young man has, despite his royal blood, seemingly made it his personal mission to torment Tybalt at any given chance.

Then an old rumour resurfaces about a dark secret of the royal family. Tybalt is determined to use this to get rid of the ruling party. Yet he couldn’t have guessed how this information would affect friend and foe.

Based on Shakespeare’s Romeo and Juliet. A story through the eyes of Tybalt Capulet.

Mijn mening:

Ik hou wel van Shakespeare op zijn tijd, maar eerlijk gezegd ben ik geen fan van Romeo & Juliet en ik begon dan ook een beetje schoorvoetend aan dit boek. Dat duurde echter niet lang, door Amanda’s fijne schrijfstijl en heel eigen benadering van de vete tussen de families en de oude stad Verona zat ik al vlug helemaal in het verhaal.

Amanda schrijft vlot en brengt de personages met gemak tot leven. Vooral Tybalt en Mercutio vind ik intrigerende personages. De schrijfster neemt de tijd om de diepte van de vete tussen de Capulets en Montagues te beschrijven en ook de strubbelingen tussen personen wiens enige reden tot haat de familie is tot wie ze behoren. Hierdoor komt het verhaal wat traag op gang en lijkt het hier en daar wat in herhaling te vallen. Toch verveelt het om de een of andere reden niet, en wanneer het verhaal zich eenmaal ontwikkelt wil je niet meer stoppen met lezen.

Intriges, jaloezie en persoonlijke verlangens worden op een natuurlijke manier neergezet. Tybalt is een trotse, koppige man die leeft voor het dienen van zijn familie. Zijn innerlijke conflict omdat hij zich aangetrokken voelt tot een persoon die duidelijk voor de Montagues heeft gekozen zorgt ervoor dat hij regelmatig zijn kalmte verliest en tot ondoordachte acties overgaat. Tot overmaat van ramp verliest hij zijn lievelingsnicht aan de arrogante Romeo. Als een in het nauw gedreven dier doet hij er alles aan om zijn familie deze vernedering te boven te laten komen. Helaas wordt hij hierbij verblind voor wat zijn hart daadwerkelijk wil en wanneer Tybalt daarachter komt is het waarschijnlijk al te laat…

Rat-catcher is een bekend verhaal over een lange vete tussen twee families die zorgt voor meerdere gebroken harten, wraak, onmogelijke liefde en verlangens maar met een originele twist en een geheel eigen vertelstijl. Het verhaal heeft drama, humor en een vleugje mysterie, al zullen de meeste lezers de wending wel aan zien komen. Dat geeft echter niks, want het gaat erom wat het met de hoofdpersonages doet. Daardoor kan ik dan ook niet wachten op deel twee, kom maar op met de rest van deze serie!

Hartjesbeoordeling:

Cover:

Verhaal:

Schrijfstijl:

Terug naar overzicht