Patty leest Vitya Malonti

Vitya Malonti – Annemiek Steur

(Deze recensie is onderdeel van de blogtour rond het opnieuw uitkomen van dit boek. Het boek is verstrekt door de auteur in ruil voor een eerlijke recensie.)

*Lees onderaan de speciale acties die met de voorverkoop van dit boek samenhangen!*

Vitya Malonti komt oorspronkelijk uit deze wereld, maar leidt een dubbelleven in een andere. Daar is hij een legendarische magiër die oorlogen tot halt roept. Maar hier wacht een vrouw met een ongeboren kind en Vitya wil terug. Dat gaat niet zonder slag of stoot en hij heeft de verantwoordelijkheid het gat te vullen dat hij achterlaat. Wanneer kan hij zijn gezinnetje nu echt stichten?

Dit boekje is een Proloog in de serie “Jonas Dubelaar”

Mijn mening:

Het boekje telt 43 pagina’s en vertelt een stukje over Vitya Malonti, de vader van Jonas (de jongen over wie de serie gaat).

Vitya wil terugkeren naar zijn eigen wereld, waar de tijd sinds zijn afwezigheid min of meer heeft stilgestaan. Verlangend naar zijn vrouw en ongeboren kind neemt hij afscheid van alles wat hij liefheeft in de wereld waar hij als magiër met zijn draak vele avonturen heeft beleefd. Voordat hij echter naar huis kan gaan staan hem nog een aantal taken te wachten, zoals het opleiden van zijn opvolger. Leuk gegeven is dat die opvolger een bekend personage is uit het eerste boek van de serie.

Dit vlot geschreven verhaal leest makkelijk weg en maakt je nieuwsgierig naar de rest van de boeken. Hoewel het duidelijk is afgerond weet je dat er veel meer achter verschillende zaken schuilgaat en ben je benieuwd hoe het verder zal gaan. Ook bleven er bij mij een aantal vraagtekens achter waar ik van aanneem dat die in de serie beantwoordt zullen worden. Het laatste gedeelte van het verhaal had wat uitgebreider gemogen zodat de spanning nog wat verder was opgebouwd.

Vitya Malonti geeft de lezer even een kijkje in de wereld van de Jonas Dubelaar serie en wat achtergrondinformatie over Jonas z’n voorganger. Het is een kort, maar krachtig verhaaltje dat van mij nog wel wat langer had gemogen en dat is altijd goed!

Prima om kennis te maken met het werk van deze auteur en wat mij betreft een leuke aanvulling op de serie. Geschikt voor lezers vanaf ongeveer 10 jaar.

Hartjesbeoordeling:

Cover: 

Verhaal: 

Schrijfstijl: 

Nog wat achtergrond informatie:

De voorverkoop verloopt via: Halis Logoon en via: Bol.com

Voorverkoopprijs: €5,50

Publicatiedatum: 23 februari (eerstvolgende weekdag: 25 februari)

Prijs na de verschijningsdatum: €7,50

Winacties tijdens de voorverkoop:

–              bij bestelling krijgt iedereen 23 januari een presentje

–              1 winnaar krijgt een gratis gesigneerd exemplaar met een prachtige goodiebox

–              twee personen krijgen een extra cadeautje

Extra: na aanschaf via halislogoon.nl krijgt iedereen een code. Die kan iemand anders vermelden bij hun aanschaf. Als je 7 mensen hebt doorverwezen en zij Vitya Malonti kopen, krijgt de persoon die de code is toegestuurd een gratis exemplaar zonder verzendkosten te hoeven betalen.

Terug naar overzicht