Patty leest Xuno

Xuno – Maite Donker

Xuno en Eleanor zijn al vijf jaar wanhopig op zoek naar hun clan. In Mag Mell, de hoofdstad van het continent, gloort er eindelijk hoop. In ruil voor informatie stuurt de abt van de tempel van Mardimor hen naar de Steeg, het slechtste en ruigste deel van de stad, om daar een boodschap af te leveren. Maar wat is nu zijn werkelijke bedoeling? En wat doet de Gouden Elite in de Steeg? Wie is er te vertrouwen en wie niet? In dit intrigerende fantasyverhaal laat Maite Donker je kennismaken met de sha Xuno en haar beschermelinge Eleanor. Om hun clan te vinden, moeten zij meer opofferen dan hun lief is…

Mijn mening:

Het verhaal begint gelijk spannend. Al vanaf de openingsscene sleurt het je de onbekende wereld in waar Xuno en Eleanor op zoek zijn naar hun clan.
Een avontuurlijke reis begint waarin je gaandeweg kennis maakt met de andere personages en meer leert over Xuno.
Xuno is een sterke sha die boven al Eleanor weer veilig bij hun clan wil krijgen. Uiteraard moeten hiervoor de nodige obstakels worden overwonnen en tast je lang in het duister over wat er nou precies met Xuno en Eleanor gebeurd is. Goden lijken met de levens van de beide hoofdpersonages te spelen en een gevecht ligt altijd op de loer.

Op een gegeven moment verloopt het verhaal wat stroef en werd ik de wantrouwende en soms ronduit agressieve Xuno een beetje zat. Ik had moeite om mijn aandacht bij het verhaal te houden en heb voor mijn doen vrij lang over het boek gedaan.
Maar doorzetten wordt absoluut beloont want gaandeweg komt de snelheid terug en kom je er ook achter waarom Xuno is zoals ze is.

Een aantal verrassende wendingen en het onvoorspelbare, spetterende einde zorgen ervoor dat je bij de laatste hoofdstukken op het puntje van je stoel zit en het boek met een verwonderd en tevreden gevoel dichtslaat.
Heerlijke fantasy met een duister randje en een verrassend plot!

Hartjes beoordeling:

Cover: 

Verhaal: 

Schrijfstijl:

Terug naar overzicht