Patty leest Zielen

Zielen – Stephenie Meyer

Melanie Stryder is één van de leden van ‘het verzet’. Samen met haar jongere broer Jamie en de man van wie ze houdt, Jared, is ze op de vlucht voor de zielen die de aarde proberen over te nemen. Zielen zijn buitenaardse wezens die een lichaam nodig hebben om te leven. Nadat ze het lichaam overnemen, wissen ze het geheugen.
Wandelaar is één van deze zielen en heeft al geleefd op acht planeten. Ze wordt in het lichaam van de rebelse Melanie geplaatst, in de hoop dat ze achter de locatie van meer mensen kan komen. De overweldigende emoties, de levendige herinneringen, Melanie weigert haar geest te laten overnemen.

Wandelaar wordt overstelpt door de levendige herinneringen en dromen over Jamie en Jared waardoor ze een band met hen krijgt. Ze wordt wanhopig over het feit of ze nog leven of niet. Tijdens een reis naar Tuscon, herinnert Melanie zich een gesprek met haar oom Jeb die vertelde over een geheime schuilplaats, waar Jared ook van af weet. Ze dwingt Wandelaar om op pad door de woestijn te gaan en is vastberaden om deze schuilplaats te vinden. Ergens op de rand van hun dood wordt ze gevonden door Jeb. Ze wordt meegenomen naar de schuilplaats, dat eigenlijk een groot complex van grotten is waar een groep mensen van het verzet leven. De mensen weten dat zij een Ziel is en hebben er geen idee van dat Melanie ook nog in leven is.

Mijn mening:

Aangezien ik de Twilight serie met veel plezier heb gelezen, kon ik dit boek niet laten liggen toen ik ‘m op een braderie tegenkwam. En wat ben ik blij dat ik ‘m heb meegenomen!
Inmiddels heb ik het boek al meerdere keren gelezen en eerlijk is eerlijk; ik vind dit boek beter dan Twilight. Heel anders, maar voor mij veel interessanter.

Vanaf het begin was ik geboeid door dit verhaal. Het wordt namelijk vertelt vanuit het buitenaardse wezen Wandelaar. Door haar ogen beleef je het verhaal en hierdoor begrijp je veel meer achter de beweegredenen van de “Zielen” om de aarde over te nemen. Het geeft een originele kijk op de mensheid: gewelddadig en kortzichtig, maar ook met prachtige, overweldigende emoties en ingewikkelde relaties. Naast dit psychologische element bevat het verhaal ook veel spanning en de hele verhaallijn is buitengewoon intrigerend.
Wandelaar en ook veel van de andere personages maken een bijzondere ontwikkeling door. Het is niet moeilijk om met Wandelaar mee te leven, al is zij dan niet menselijk. De karakters hebben diepgang en zowel betoverend als realistisch. Ian is, samen met Wandelaar, mijn favoriet.

Ook de liefde die door het verhaal is heen geweven vind ik prachtig om te lezen.
Een meeslepend en ontroerend verhaal en een absolute aanrader!

Hartjes beoordeling:

Cover:

Verhaal:

Schrijfstijl:

Terug naar het overzicht