De wereld van Drägan Duma

Drägan Duma is de parallelle wereld waar het verhaal zich grotendeels afspeelt. Drägan Duma betekent ‘Draken Vrede’ in de Oorspronkelijke Taal, een taal die soms nog wordt gesproken op deze wereld. Behalve mensen,  draken, woudwezens die de toekomst kunnen zien en vreemde planten en diersoorten wordt deze wereld ook bevolkt door de kwaadaardige Morbiden en hun rijdieren, de Scaleless. Op Drägan Duma leeft men voornamelijk van de landbouw, visserij en ruilhandel zoals bij ons eeuwen geleden het geval was.

Bloedlijnen, afkomst en familie zijn erg belangrijk op Drägan Duma en bepalen in grote mate de sociale status. Drakenridders dragen een hoge status doordat ze de dorpen tegen aanvallen beschermen. Zij zijn de leiders op Drägan Duma.

Silver Fang

Het wapen van Jill’s Silver Fang bloedlijn.

Het grotendeels primitieve leven geeft een ouderwetse sfeer. Men vervoert zich nog met paard en wagen of met bootjes op het water. De drakenridders kiezen met hun draken het luchtruim.

Drägan Duma bestaat grotendeels uit ongerepte natuur. Bergen beslaan het noorden en westen, maar het zuiden en oosten bestaat voornamelijk uit graslanden en stranden.

Er zijn vier Clans van Drägannymarai (drakenridders) op Drägan Duma. De Dragon Stone Clan in het westen, de Dragons Mountain Clan in het noorden, de Dragons Roar Clan in het oosten en de Dragons Claw Clan in het zuiden.

Het wapen van de Drakenridders

Op Drägan Duma wordt voornamelijk onze taal gesproken. Bij uitzonderlijke ceremoniële gelegenheden wordt nog gebruik gemaakt van de Oorspronkelijke taal. Deze taal stamt uit de tijd voordat de draken vanuit onze wereld arriveerden op Drägan Duma.

Eed Der Verbondenheid

De Morbiden en Scaleless maken nog steeds gebruik van de Oorspronkelijke taal omdat zij niet beïnvloed worden door de draken.

Tussen onze wereld en Drägan Duma bestaat het Niets, een plek tussen de werelden waar geen licht, geluid of gevoel bestaat.

De draken en Scaleless zijn in staat om met behulp van Poorten door het Niets tussen de twee werelden te reizen.

Drägan Duma – 330 jaar geleden

In de tijd van Feniksa (uit Een Onbreekbare Band) zag Drägan Duma er heel anders uit. De wereld heette toen nog Xydoyla, wat in de Oorsprinkelijk Taal “Wereld” betekent. Ook de namen van de meeste steden waren nog in de Oorspronkelijke Taal.

20 reacties op De wereld van Drägan Duma

 1. Pingback: Zij die hoort – Drägan Duma #1 | Books & Tea corner

 2. Pingback: Bondgenoten & Verraders – Drägan Duma #2 | Books & Tea corner

 3. romy zegt:

  super leuke boeken ik hoop dat je meer boeken maak meschien over de leerboeken van jill zodat je er nog meer over leert zal ze zeker lezen

 4. Diana Roggeveen zegt:

  Gaaf Patty,
  Ik zie me zelf alweer zitten op de rug van een draak. Heerlijk

  groetjes Diana.

 5. Macy zegt:

  Ben zo gek op de boeken van dragan duma. Nu in het 2e boek. Spannend! Ze zouden verfilmd moeten worden 🤭❣️

 6. Renske zegt:

  De DRÄGAN DUMA boeken zijn hele leuke boeken. En ik hoop dat er nog heel veel nieuwe boeken bij de bij komen. En dat de serie nog veel lang word. En als er ooit een verfilming komt zou ik het leuk vinden als ik daar mee kan helpen.

  • Margot zegt:

   Ik denk dat elke Dragan Duma fan wel mee zou willen helpen of acteren als er een film zou komen. Zou mij ook echt geweldig lijken maar de kans is klein.

 7. Mia zegt:

  Vanaf welke leeftijd zou het voor jongeren zouden de boeken te lezen zijn? Mijn dochter is bijna 13 en wil ze dolgraag lezen. Ik vind het lastig te schatten of dit wel/ niet kan.

  • Just Patty zegt:

   Hoi Mia,
   Ik vind het ook altijd lastig te zeggen omdat het heel erg aan de lezer ligt. Is zij gewend Young Adult boeken te lezen zoals bijvoorbeeld De Hongerspelen?
   In principe gaan we bij Young Adult uit van ongeveer 14 jaar, maar ik heb ook lezers van tien/elf jaar die al iets verder zijn met de boeken die ze normaal lezen.
   Drägan Duma ligt een stapje boven Harry Potter zeg ik altijd en aangezien er ook een oorlog in het verhaal zit is het niet voor al te tere/jonge zieltjes.
   Hopelijk kun je iets met deze informatie!
   Liefs,
   Patty

 8. Renske zegt:

  De laatste tijd zijn er win acties op Facebook. Maar omdat het er erg op lijkt dat Facebook niet veilig met persoons gegevens om gaat wil ik zelf liever geen Facebook. Dus kunnen er ook win acties op Instagram komen.

  • Just Patty zegt:

   Hoi Renske,
   We proberen daar rekening mee te houden, daarom was de eerste Win-actie ook via deze site 🙂
   Houd dus vooral de mediakanalen in de gaten die je wel volgt, er komt ongetwijfeld nog een Win-actie voorbij waar je wel aan mee kunt doen!
   Liefs

 9. Eric Land zegt:

  Hoi, Ik had een vraagje Namelijk:”kan ik misschien een verhaal maken over drägan Düma maar dan over wat er gebeurd zou zij als alles anders zou gelopen hebben, de titel wordt dan: “Drägan Düma: wat als alles anders liep”

  Groetjes,

  Een Drägan Düma lezer!

  • Just Patty zegt:

   Hoi Eric,
   Wat leuk dat je Drägan Duma leest! 🙂
   Je mag altijd een eigen fanfictie-verhaal schrijven binnen de wereld van Drägan Duma zolang je duidelijk maakt dat het fanfictie is en door jou geschreven. Ik ben erg benieuwd wat je ervan gaat maken! 🙂
   Liefs,
   Patty

 10. Annieck zegt:

  ik vind de boeken echt fantastisch en ik wou dat er een game of film van was. maar ik heb eigenlijk een vraagje. zou je in een van je boeken een plaatje ofzo van een scaleless willen zetten? want ik weet hoe een draak eruit ziet dus dat kan ik zo in mijn hoofd zien als ik daaraan denk of als ik darrover iets lees en zo maar ik heb geen flauw idee hoe een scaleless eruit ziet. ik heb op internet alleen plaatjes van slangen en draakachtige slangen met vleugels maar die hebben geen poten ofzo dus ik kan me niet helemaal inprenten hoe ze eruit zien snap je? het is niet erg als het niet kan maar het zou fijn zijn als het wel kan.

  • Just Patty zegt:

   Hoi Annieck,
   Wat fijn dat je de boeken zo tof vindt! 🙂 In de hardcovers van Drägan Duma zitten illustraties van de Scaleless en dan met name in die van Bondgenoten & Verraders. Ze zijn gebaseerd op wyverns, draakachtigen waarbij de vleugels aan de voorpoten vastzitten.
   Liefs,
   Patty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.