Terras Altas

Een nieuw Fantasy avontuur van Patty van Delft waar magie en techniek met elkaar verweven zijn!

(meer informatie volgt binnenkort)

Teaser

Wanhopig trapt de piloot op het houten pedaal om de staartvin aan te sturen. Hij rukt aan de hendels voor zich en weet het luchtschip te kantelen. Maar we dalen met te veel vaart. Bij de eerste aanraking met het woud knijp ik mijn ogen stijf dicht en bid tot de grote aardmoeder: Lieve Naí, laat me dit alsjeblieft overleven!

Een oorverdovend gekraak van brekende takken, scheurend metaal en geratel van tandwielen. Een klap laat de riemen in mijn huid snijden, een luide bons stuurt een schok door mijn wervels en glas slaat in stukken tegen mijn gezicht. Alstublieft Naí!

Gal zoekt zich een weg naar mijn keel. Een schreeuw van radeloosheid en angst die misschien wel of misschien niet van mij afkomstig is. De brullende motor pruttelt en een enorme dreun dwingt ons tot stilstand. Met een onheilspellend geluid kantelt het achterste gedeelte van het luchtschip, een hevige pijn schiet door mijn onderbeen. Ik open langzaam mijn ogen, de wereld staat op zijn kop. Bomen, takken, bladeren, staal en flarden van doeken. Met een zoevend geluid raast iets langs mijn rechteroor en dan… duisternis.

verwacht in 2020

Een stukje geschiedenis…

Toen Terras Altas nog Terras Bai’ Altas genoemd werd, bestond het land uit zelfstandige staten die elk hun eigen bestuur hadden.
Er heerste vrede en een levendige handel tussen de volkeren.
Maar aan die tijd kwam een einde toen enkele staten in het ruige binnenland, jaloers op de welvaart van de kustgebieden, zonder provocatie hun buurlanden binnenvielen. Steeds meer gebieden sloten zich aan en de opmars naar de kust begon. In eerste instantie probeerde de heersers van de kustgebieden te onderhandelen, misschien kon een strijd worden voorkomen door hun landerijen te delen met de volkeren uit het binnenland. Maar de veroveraars wilde niet alleen delen in de rijkdom, ze wilde het huidige volk uit de kustgebieden verdrijven en het land voor zichzelf.
Uiteraard vochten de mensen uit de kustgebieden om hun land te behouden en een hevige oorlog waarbij meer dan de helft van de wereldbevolking werd uitgeroeid was het gevolg.

Vanuit één van de kustgebieden werd een nieuwe regering in het leven geroepen onder leiding van generaal Ace Hedley; Het Regiem.
Alle kustgebieden besloten zich onder deze autoriteit te verenigen om de aanvallen van het binnenland af te slaan.
Het Regiem stelde een leger samen van zorgvuldig opgeleiden militanten en trok meedogenloos ten strijde.

Vijfentwintig jaar na de start van de oorlog waren de binnenlanden overwonnen, hun leiders en soldaten terechtgesteld en de burgers die zich overgaven naar de kustgebieden getransporteerd.
Terras Altas werd opgedeeld in deelgebieden en het volk vestigde zich in het Hoogland waar, door de verliezen onder de bevolking, nu meer dan voldoende plek was.
Onder leiding van het Regiem, die handelt volgens de lijfspreuk van de eerste generaal: “Veiligheid en Welvaart door Gehoorzaamheid”, bloeide de kustgebieden opnieuw op.

Om herhaling te voorkomen werd het binnenland, ook wel Laagland genoemd, verboden gebied. Er werden strenge wetten en regels opgesteld. Wie zich daar niet aan hield, werd gestraft. De zwaarste straf was verbanning naar het Laagland, inmiddels een wildernis zonder bescherming of stadse beschutting. Door deze wet voorkwam het Regiem dat gewetenloze criminelen zich onder de brave burgers van het Hoogland ophielden. Verbanning was dan ook uitsluitend bedoelt voor de meest ernstige vergrijpen zoals moord of verkrachting en was tevens de strengst nageleefde wet.

Nu, ruim 100 jaar later, geldt deze wet nog steeds…