Lezers Interview!

me011

Hieronder kun je de ingezonden vragen en de antwoorden van Patty vinden voor het lezers interview. 🙂

Hoe bedenk je de karakters in jouw verhalen?

Eigenlijk bedenk ik nooit echt karakters. Als het verhaal zich ontwikkeld, zijn ze er eigenlijk opeens. Compleet met naam, karakter en uiterlijk. Alsof ze altijd al bestaan hebben en een heel leven hebben geleefd.

Wat ga je schrijven als de Drägan Duma serie is afgelopen?

De eerste tijd zal ik nog wel druk bezig zijn met het schrijven van het derde en laatste deel van deze serie. Maar ook na Drägan Duma wil ik fantasy blijven schrijven. Ik heb al een verhaal in gedachten waar ik al een aantal aantekeningen voor heb liggen. Natuurlijk ga ik ook verder met het schrijven van Engelstalige gedichten. Verder is er nog een project waarvan ik niet kan wachten tot ik eraan kan beginnen, maar dat blijft nog even een geheimpje!

Heb je wel eens last gehad van een ‘writers block’?

Gelukkig niet! Tot nu toe heb ik geen enkele moeite met schrijven gehad. Het is zelfs zo dat ik mezelf af en toe echt moet dwingen om iets anders te doen dan schrijven!

Wilde je altijd al schrijfster worden?

Van jongs af aan schrijf ik al en ik heb het altijd heel erg leuk gevonden. Maar ik had nooit gedacht dat ik schrijfster zou worden omdat het een moeilijk beroep is om van te leven. Dus ben ik leerkracht en later Remedial Teacher geworden. Nu ben ik schrijfster en ik kan me geen leuker beroep voorstellen!

Wat is volgens jou het allerbelangrijkste van een goed verhaal?

Emoties. Zonder emoties ‘leeft’ het verhaal niet. Als je graag wilt schrijven is mijn advies om zo dicht mogelijk bij jezelf te blijven. Gebruik emoties en ervaringen die je zelf goed kent. Dit maakt dat het verhaal ‘echter’ aanvoelt voor de lezer. Verder moet je altijd bedenken voor wie je wilt schrijven, voor wat soort publiek. Maar schrijven vanuit je hart is het allerbelangrijkste.

Kun je een boek schrijven over de Oorspronkelijke Taal en de vertaling daarvan?

Een heel boek is misschien een beetje teveel, maar op mijn website kun je binnenkort een tabblad vinden met een woordenlijst in de Oorspronkelijke Taal en de vertaling!

Liefs,

Patty

 

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in Drägan Duma, informatie, interview, patty van delft, schrijfster, Zij Die Hoort en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.