Teaser Drägan Duma deel 2

Drägan Duma – Bondgenoten & Verraders ligt bij de drukker! 🙂

Dit tweede deel uit de spannende young adult fantasy trilogie door Patty van Delft is vanaf 16 maart verkrijgbaar via iedere (internet) boekhandel.

 poster klein

Lees hier alvast een kleine teaser uit Bondgenoten & Verraders…

Jordian staat me op te wachten met een grijns op zijn gezicht en een zwaard in zijn hand. O, nee. Onwillig loop ik het veld op.

‘Hé, Jill! Ik ben je sparringpartner voor vandaag!’ grinnikt Jordian. ‘De bedoeling is dat je jezelf verdedigt en mij drie keer weet te raken’, vertelt hij. Ik trek mijn zwaard uit de schede en ga in de startpositie tegenover hem staan.

‘Klaar?’

Ik knik en Jordian springt op mij af. Net op tijd kan ik zijn slag afweren, de klap dreunt door tot in mijn schouder. Jordians gezicht staat verbeten als hij opnieuw aanvalt. De transformatie die zich voor mij voltrekt, is angstaanjagend. Zijn normaal gesproken zo vriendelijke, bruine ogen lijken te glimmen van moordlust. Geschrokken deins ik achteruit. Wat is dit? Het lijkt wel of hij mij serieus pijn wil doen! Een nieuwe slag gaat rakelings langs mijn hoofd en ik rol opzij om buiten zijn bereik te komen. Mijn hersenen weigeren een moment dienst. Ik kan de verandering die Jordian heeft ondergaan, niet bevatten. Het enige wat ik kan doen, is reageren op zijn aanvallen en proberen te overleven.

Jordian zwaait met zijn zwaard en ik weer hem zo goed mogelijk af. Mijn armen beginnen pijn te doen van de klappen die ze moeten opvangen. De snee in mijn linkerhand schrijnt en klopt. Jordians ogen knijpen zich samen en zijn mond is een smalle streep.

Wat gebeurt er?

On dû blaöd aia libermay rât lât dògia tös bida.

De zin in de Oorspronkelijke Taal komt ongevraagd mijn gedachten binnen. Ik hef mijn arm op om een slag af te weren en doe een stap naar rechts.

On dû blaöd aia libermay… Beng! Met enorme kracht slaat Jordian zijn zwaard tegen dat van mij en begint te duwen. Hij dwingt me achteruit… Rât lât dògia tös bida. Mijn rug raakt de stam van een boom aan de rand van de open plek. Ik kan geen kant op! Jordian drukt zijn andere hand tegen mijn borstkas en slaat met een draaiende beweging van zijn pols het zwaard uit mijn hand.

On dû blaöd aia libermay rât lât dògia tös bida. Jordians blik staat kwaadaardig als hij zijn zwaard heft.

In de strijd om vrijheid komt het verraad van binnen. Mijn ogen sperren zich wijd open.

Nee! Met al mijn kracht gooi ik mezelf naar voren. Jordian stapt geschrokken achteruit en zijn greep op mij verslapt een moment. Daar maak ik gebruik van en ik draai me om mijn as. Snel laat ik me opzij vallen en rol over de grond in de richting van mijn zwaard. Mijn graaiende handen vinden het gevest en ik krabbel overeind.

Jordian stormt op me af. Komt het verraad van binnen… Is Jordian de verrader? Wil hij me dood hebben? Wankelend doe ik drie stappen naar links om Jordians volgende slag te ontwijken en bestudeer angstig zijn gezicht. Het gezicht van een vijand?

Met een halve draai zet ik zelf de aanval in, maar Jordian weet mijn zwaard te ontwijken. Opnieuw val ik aan, onze zwaarden kletteren tegen elkaar voordat ik een sprong opzij doe. Mijn hart bonst zo hard, dat ik bang ben dat het uit mijn borstkas zal springen. We zijn hier helemaal alleen, hij zou me met gemak kunnen doden! Ik pareer Jordians slag en laat zijn zwaard opzij glijden. Vliegensvlug val ik zelf aan. Mijn zwaard slaat hard tegen zijn ribben en Jordian schreeuwt van schrik. Voor hij kan reageren met een tegenaanval, val ik opnieuw aan. Dit keer raak ik zijn schouder. Verbeten vecht hij terug en dwingt me weer achteruit. Maar Jordian is mijn vriend. Jordian is mijn vriend. Jordian is mijn vriend!

Toch? Wat deed hij die twee nachten in het bos? Alleen? Heeft hij dit voorbereid? Heeft hij al die tijd alleen maar gedaan alsof hij mijn vriend was, vanaf het begin?

Was hij het die mij besloop, de dag nadat ik zestien werd?

duma2-klein

Drägan Duma – Bondgenoten & Verraders

Reserveer nu door een email te sturen naar celtica@celtica-publishing.nl !

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in Bondgenoten & Verraders, Drägan Duma, informatie, patty van delft, Zij Die Hoort en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.