Schrijven is… signeren en meet & greets!

Als auteur ben je niet alleen maar bezig met schrijven. Is je boek eenmaal gepubliceerd, dan wordt er ook van je verwacht dat je soms bij evenementen aanwezig bent om jouw boeken te promoten en te signeren. Sommige mensen voelen meteen op hun gemak, maar voor de rest van ons kan dat in het begin best eng zijn. Behalve een selecte groep mensen heeft nog niemand van jou of jouw boeken gehoord en daar sta je dan; een beetje verlegen half weggedoken achter de kraam of tafel, hopend dat iemand interesse heeft in het boek waar jij je ziel en zaligheid in hebt gelegd. Je probeert af en toe schuchter een praatje aan te knopen met mensen die voorbij lopen om ze over jouw verhaal te vertellen en als je geluk hebt mag je een boek signeren.

In deze heb ik maar één advies: nee heb je, ja kun je krijgen! Probeer oprecht en niet al te overdreven over jouw boek te vertellen. Wees enthousiast maar wees geen deur-aan-deur-verkoper.

En, net zo belangrijk, prijs de boeken van jouw collega-schrijvers aan als mensen op zoek zijn naar een ander soort verhaal.

Inmiddels heb ik al heel wat evenementen gedaan en ik kan je vertellen dat het makkelijker wordt. Hiervoor moet ik wel mijn man bedanken (die met zijn fijne persoonlijkheid en enthousiasme een veel betere verkoper is dan ik ooit zal zijn) en natuurlijk jullie; de lezers! Tegenwoordig vind ik het superleuk om een meet & greet of signeersessie te doen omdat ik het geweldig vind om met jullie te praten over boeken. Jullie maken mij blij en enthousiast door speciaal naar mij toe te komen om een boek te laten signeren of gewoon even te kletsen. Ik schrijf omdat ik het heerlijk vind om te doen, maar jullie geven mij de motivatie om ook te blijven schrijven als het wat lastiger gaat.

Ik krijg echt een boost als iemand naar mij toekomt om te vertellen dat ze hebben genoten van een verhaal dat ik heb geschreven of als ik een nieuwe lezer blij kan maken met een nieuw boek.

Wat ik ook heel belangrijk vind bij dit soort evenementen is het contact met collega-schrijvers. Op beurzen zoals Castlefest sta je vaak gezellig bij elkaar en is er tijd genoeg voor een praatje tussendoor. Behalve schrijfster ben ik ook een gretige lezer en ik kan het dan ook niet laten om regelmatig boeken bij mijn collega’s te scoren. Uiteraard met handtekening, een van de voordelen van auteur zijn 😉

Met Esther en Anna op Winter Castlefest

Met Dirk in boekhandel Verkaaik

Voor dit jaar zitten alle evenementen er inmiddels weer op en ik heb genoten van de gesprekken met lezers en collega’s. Heb je me dit jaar gemist? Kijk dan vanaf eind januari eens op de Kalender pagina hier op de site waar je me volgend jaar kunt tegenkomen!

Liefs, Patty

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in informatie, schrijfster, schrijven is, signeer sessie, signeersessie, Uncategorized, writerslife en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.