Lezers Interview

Een tijdje geleden heb ik op mijn Socials gevraagd of jullie vragen voor mij hadden. En die hadden jullie! Van deze vragen heb ik een interviewtje gemaakt waarin ik ze beantwoord. Kijk snel of jouw vraag erbij staat!

  1. Wanneer komt deel 4 van de Terras Altas serie?

Het korte antwoord is: Wanneer het klaar is 😉 Het wat langere antwoord: Ik hoop voor het einde van dit jaar, maar er moet nog heel veel geschreven worden, gecorigeerd en herschreven worden.

  1. Kun je een vervolg schrijven op Drägan Duma waarbij Jill en Skylar compleet tegen verwachting toch een kind krijgen en dat dat kind de draken gaat redden samen.

Hoewel ik echt dol ben op Jill en Skylar, is hun verhaal toch echt afgelopen. Maar het mooie van boeken is dat, ook al komt er geen nieuw verhaal meer van bepaalde personages, je altijd zelf kunt dagdromen hoe het verder zou gaan.

  1. Are you working on a novel in English to follow-up “An Unbreakable Bond”?

Not at the moment. Getting a story translated and self-publish really is a lot of work and it cost a lot of money. The truth is that, although the people who have read An Unbreakable Bond are enthusiastic, the sales are not good at all. And as long as we can’t earn back any of the investments we did, we don’t have the money to get another book translated. So, fingers crossed for some sales!

  1. Stel dat je met een bekende schrijver samen een boek mocht schrijven. Welke bekende schrijver zou dat dan zijn?

Heel eerlijk gezegd werk ik echt liever alleen hahaha. De werelden en personages waar ik over schrijf zitten in mijn hoofd en ik zou echt niet weten hoe ik dat kan delen op een manier dat ik het samen met iemand zou kunnen schrijven. Wel heb ik meerdere gedichtduetten geschreven met andere schrijvers. Dan zou ik heel graag een keer een duet schrijven met Edgar Allan Poe, maar dat wordt lastig omdat hij niet meer in deze wereld is.

  1. Komt er nog een boek in de Drägan Duma wereld? Of is het echt afgesloten?

Dit is een vraag die ik regelmatig krijg en die ook nu weer door meerdere van jullie gesteld is. Ik heb altijd gezegd dat er zeker nog verhalen in Drägan Duma zitten en ik in de toekomst ook best nog een Drägan Duma verhaal zou willen schrijven. Maar het belangrijkste is dat het verhaal uit zichzelf naar boven moet komen. Ik ben helaas geen schrijfster die een onderwerp of thema kan nemen en daar over kan schrijven. Ik werk alleen aan verhalen die al in mijn hoofd zitten en me niet meer loslaten en op dit moment zijn er andere verhalen en andere werelden die mijn aandacht hebben. Maar… ik heb nog niet zo lang geleden toevallig een eerste idee gekregen voor een nieuw verhaal dat zich afspeelt op Drägan Duma, dus wie weet!

  1. Zou jij in een steampunk wereld willen leven?

Nee. Hoewel ik echt gefascineerd ben door Steampunk, ben ik ook dolblij met alle luxe die we in deze tijd hebben. hahaha

  1. Hoe hou je een goed schrijfritme vast?

Veelal is het niets anders dan discipline. Het is mijn werk dus ik moet gewoon op komen dagen en deadlines halen. Maar schrijven is ook een creatief proces dat zich niet altijd laat dwingen. Uren naar een leeg scherm staren heeft ook niet zoveel nut, dus dan kun je beter even wat anders gaan doen. Als je er maar voor zorgt dat je er de volgende dag weer voor gaat zitten.

  1. Ga jij wel eens naar steampunk / fantasy festivals?

Jazeker! Voordat ik auteur was ging ik al ieder jaar naar Castlefest. Sinds ik auteur ben sta ik daar ieder jaar met mijn boeken😊 Ook op andere festivals en evenementen kun je me regelmatig vinden. Kijk maar eens op mijn site bij Kalender.

  1. Waar haal je toch die te gekke inspiratie vandaan?

Inspiratie is overal om ons heen, je moet het alleen op kunnen vangen. Een storm die over ons land raast kan de inspiratie zijn voor een scene, maar ook een vechtscène in een film. Emoties die je voelt, gesprekken die je hoort, de natuur, dingen die je leest of op televisie ziet, een spel dat je speelt of een sport die je beoefend. Door alles wat je meemaakt in het dagelijks leven en opslaat in je geheugen heb je een prachtige database aan inspiratie tot je beschikking!

  1. Hoe komen al die mooie verhalen in je hoofd?

Deze vraag is wat minder makkelijk te beantwoorden hahaha. De meeste verhalen beginnen bij mij als 1 losse scene waar ik op zich weinig mee kan. Vaak komt die scene meerdere keren terug in mijn hoofd en als ik nieuwsgierig genoeg ben ga ik daar in gedachten op voort borduren. Zo begon Terras Altas in mijn hoofd met de scene van het luchtschip dat neerstort.

  1. En hoe komen al die verhalen mooi op papier?

Daar gaan heel wat uren werk in zitten. De beelden die zich in mijn hoofd afspelen, want dat is eigenlijk wat er bij mij gebeurt, die moet ik zo snel mogelijk uittypen. Wat ik daarna op papier heb staan, slaat meestal nergens op en moet dus bijgeschaafd worden. Soms heb ik geluk en komt een scène direct goed op papier. Dan is het zaak om er vanaf te blijven. Als je iets gaat poetsen wat al goed is, maak je het vaak slechter. Na het schrijven en corrigeren van de eerste versie, ga ik alles herschrijven. Dan mag mijn hoofdproeflezer ermee aan de slag. Die is vrij streng, dus die laat weinig heel van eventuele “zwakke” scenes. Als hij klaar is, ga ik opnieuw herschrijven en daarna gaat het manuscript naar de rest van de proeflezers en de uitgeverij. Hierna volgt nog een herschrijfronde als dat nodig is en meerdere redactierondes. Er gaat dus heel wat aan vooraf voordat het uiteindelijke verhaal op papier staat.

  1. Aan wat voor draak denk jij dat je gebonden zou kunnen zijn?

Ik hoop een groene draak zoals Danaleth of zilver zoals Moradeth. Maar misschien zou ik wel verbonden zijn aan een Scaleless, want de laatste keer dat ik het checkte had ik helaas geen magische vaardigheden hahaha.

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in 10 jaar, blog, informatie, interview, patty van delft, schrijfster, Terras Altas, writerslife en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.