Teaser: Het Zwarte Kristal…

Bijna is het zover!

Het laatste deel van de Drägan Duma trilogie is vanaf 6 juni verkrijgbaar bij de (internet) boekhandels.

Hieronder alvast een voorproefje…

2016-DD-zwartkristal-klein

Net wanneer ik ondanks alles toch in slaap val, schrik ik op. Verward kijk ik naar de slaapkamerdeur. Kwam er geluid van beneden?

‘Skylar, hoorde jij dat ook?’

Ik krijg geen reactie. In tegenstelling tot ik, ligt hij heerlijk te slapen. Met gespitste oren wacht ik of ik nog iets hoor, maar het blijft stil. Ik schud het van me af en richt me weer op het plafond waarvan het pleis­terwerk vol barsten zit. Dit leegstaande huis waar we overnachten, geeft me de kriebels. Het is een bouwval, heel anders dan mijn vroegere kraak­pand. Maar we hebben geen geld om elke keer een overnachting in een hotel te betalen, dus we zullen het ermee moeten doen. Twee weken zijn we onderweg en ik ben het reizen nu al spuugzat.

Mijn hart slaat over na duidelijk hoorbaar gestommel dat opklinkt vanuit de woonkamer. Zijn het daklozen, of misschien zwerfdieren die een schuilplaats zoeken?

Piepend gekraak van de treden verraadt dat er iets of iemand naar bo­ven komt.

Zo stil mogelijk stap ik uit bed, sluip naar de deur en luister aandachtig voordat ik hem opentrek. Verstijfd van schrik blijf ik staan wanneer de Morbide met beide klauwen mijn bovenarmen beetpakt. Ik kijk hem recht aan, maar hij lijkt me niet te zien. Besluiteloos staart hij door mij heen. Zijn ogen staan glazig en er druipt felgeel bloed uit zijn mondhoeken. Met een schreeuw roep ik mijn magie op en werp het monster van me af. Hij klapt tegen de muur van de gang en zakt in elkaar. Door een ruk aan mijn schouder word ik naar achteren gesmeten. Skylar springt door de deur­opening en buigt zich met gloeiende handpalmen over de Morbide. Ik krabbel overeind en roep: ‘Waar komt die vandaan? De verbinding is instabiel!’

‘Blijf hier!’ Skylar stormt door de gang en dendert de trap af…

 

 

 

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in Drägan Duma, Het Zwarte Kristal, patty van delft en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.