Drägan Duma – Een Onbreekbare Band Teaser 1!

Ik schiet bijna uit het zadel als Clo plots tot stilstand komt. ‘Ho! Wat doe je nou?’
Juvo sist en grijpt me stevig vast. Zijn nagels scheuren mijn jack.
Mopperend op mijn paard en mialou ga ik weer rechtop zitten. Dan valt me op dat Clo haar oren achter in haar nek legt en gespannen tussen de bomen door tuurt. Ik volg haar blik en mijn hart schiet in mijn keel.
Zenuwachtig probeer ik Clo achteruit te dwingen, maar de merrie blijft verstijfd staan. Felle ogen loeren naar ons. Een diep gegrom rolt tussen de bomen door. Dat is voor Clo teveel; ze steigert en slaat op hol.
Door haar abrupte draai, glijd ik zijwaarts van haar rug af. Ik klap tegen de grond en voel hoe Juvo zijn nagels in mijn wang slaat om niet onder me terecht te komen.
Met een kreun kom ik overeind en verlies de zilveren dräga, die ineengedoken naar ons loert, geen moment uit het oog.
‘Ataloth?’ vraag ik aarzelend.
Maar de draak die sissend naar me toe sluipt, is Ataloth niet. Het is een wilde dräga, zonder ridder. Ik wankel achteruit.
Juvo blaast vanaf mijn schouder naar het monster. Het trouwe beest laat me nooit in de steek, zelfs niet als de draak haar spieren spant om ons te bespringen. Tranen beginnen uit pure angst over mijn wangen te stromen.
Dit is het, flitst het door me heen. We zijn er geweest!
Ik sla mijn armen voor mijn gezicht en slaak een gil.
Een enorme windvlaag smijt me achteruit en ik klap met mijn rug tegen de grond. De aarde trilt, gebrul doet mijn oren tuiten en ik sper mijn ogen open. Voor me staat een zwarte dräga, groter dan welke draak die ik ooit heb gezien. Hij houdt zijn kop laag bij de grond en gromt tegen de zilveren draak die een ogenblik geleden nog op het punt stond om mij in stukken te scheuren.
Ik schuifel achteruit tot mijn rug de stam van een boom raakt en ik houd de twee beesten nauwlettend in de gaten. Bloed trekt weg uit mijn gezicht, het is alsof ze zich opmaken om te vechten om een prooi…

 

 

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in Drägan Duma, Een Onbreekbare Band, patty van delft en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Drägan Duma – Een Onbreekbare Band Teaser 1!

  1. Colinda Teeuwisse zegt:

    Ik zou heel graag het E book van zij die hoort winnen omdat ik dan
    Als ik onderweg ben / op vskantie gemakkelijk kan ( verder) lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.