Help een auteur, schrijf een recensie!

Recensies zijn heel belangrijk voor een auteur.

Heb je dus genoten van een boek? Schrijf dan een recensie!

Waarom zijn recensies belangrijk?

In het tijdperk van internet gaan steeds meer mensen uit van de recensies bij een product voordat ze het aanschaffen. Als auteur kun je nog zo’n goed boek schrijven, als je geen recensies hebt, is het lastig om mensen over te halen jouw boek te proberen. Zeker voor relatief onbekende Nederlandse en Vlaamse auteurs die moeten opboksen tegen de bekende boeken van buitenlandse collega’s.

Maakt jouw recensie uit?

Jazeker! Iedere recensie telt!

Waar kun je een recensie achterlaten?

Grote lezerssites zoals Goodreads en Hebban zijn goede plaatsen om een recensie achter te laten. Ook Bol.com is een goede plek omdat die site vaak als eerste naar voren komt als mensen op een boek zoeken. Verder kun je je recensie kwijt op sites van boekhandels of van de uitgeverij zelf. Zoek het boek dat je hebt gelezen op en klik op “schrijf een recensie” of “laat een review achter”. Heb je zelf een blog of bookstagram? Dan kun je daar natuurlijk ook een stukje op zetten!

Hoe schrijf je een recensie?

Een recensie of review schrijven is niet moeilijk, vaak is het al genoeg om in een paar zinnen te vertellen wat je van het boek vindt. Vond je het spannend? Emotioneel? Kon je het niet wegleggen? Wil je meer lezen? Wat vond je van de karakters? Hou je van de wereld waar het verhaal zich in afspeelt? Zet dat soort dingen in je recensie! Bovendien kun je genoeg voorbeelden vinden op het internet. Let alleen op dat je geen spoilers in je recensie zet!

Een recensie schrijven kost vaak maar een paar minuutjes van je tijd en je maakt er een auteur ontzettend blij mee 🙂

 

 

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in Bondgenoten & Verraders, Drägan Duma, Ebook, Een Onbreekbare Band, Het Zwarte Kristal, informatie, patty van delft, recensie, schrijfster, Zij Die Hoort en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Help een auteur, schrijf een recensie!

  1. marilyn coene zegt:

    Van mij heb je voor al de drägan duma boeken nog een recensie tegoed maar moet nog 2 boeken lezen en zit nu even in leesclub van LetterRijn en deze eventjes mijn volle aandacht geven 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.