NaNoWriMo 2018

In november is het weer tijd voor NaNoWriMo en ik doe gezellig mee!

Wat is NaNoWriMo?

Het staat voor National Novel Writing Month. Het is een jaarlijkse, internet-based, creatieve schrijfuitdaging waarbij deelnemers proberen 50.000 woorden voor hun manuscript te schrijven in dertig dagen.
NaNoWriMo is geen wedstrijd, maar eerder een uitdaging voor jezelf om te zien of je je een maand lang genoeg op het schrijven kan concentreren om de 50.000 woorden te halen. De focus ligt bij deze uitdaging voornamelijk op het schrijven van een eerste draft.

Wie doen er mee aan NaNoWriMo?

Schrijvers (gepubliceerd en ongepubliceerd) over de hele wereld doen mee aan NaNoWriMo. Het maakt niet uit of je een professioneel auteur bent of iemand die schrijven gewoon leuk vindt. De enige regels van NaNo zijn:
• Je mag schrijven vanaf 0:00 op 1 november tot 11:59 op 30 november.
• Eerder beginnen is vals spelen.
• Uiteraard mag je wel van tevoren plannen en aantekeningen maken, maar nog niet beginnen met schrijven.
• Je manuscript moet een minimale wordcount van 50.000 hebben aan het eind van November.
• Elk genre is toegestaan.

Hoe “win” je NaNoWriMo?

Als je aan het eind van november minimaal 50.000 woorden aan je manuscript hebt geschreven mag je jezelf een “winnaar” noemen! Je krijgt een digitaal certificaat en badges om te delen op Social Media of je blog.
Natuurlijk kun je ook aan NaNo meedoen als je geen 50.000 woorden haalt. Stel jezelf dan een ander doel, bijvoorbeeld 30.000. Het gaat tenslotte om de uitdaging en de lol die je hebt!

Hoe kun je meedoen?

Je kunt jezelf aanmelden op https://nanowrimo.org. Daar vul je informatie over jezelf en je manuscript in. De bedoeling is dat je, wanneer NaNo begonnen is, zelf elke dag je word-count bijhoudt. De site zet dat om in een grafiekje en laat je weten wat je gemiddeld per dag moet schrijven om je doel te bereiken. Verder zijn er forums waar je contact kunt krijgen met andere schrijvers, kun je “writer budies” toevoegen om elkaar te motiveren en krijg je regelmatig tips en peptalks van diverse schrijvers.

Waarom doe ik mee?

Dit is het vierde jaar dat ik meedoe met NaNoWriMo. Twee keer heb ik de challenge gehaald en één keer helaas niet. Ik doe mee omdat ik wel van een uitdaging hou en ik heb gemerkt dat NaNo motiverend werkt, een soort kickstart voor je manuscript. Het kan soms lastig zijn om je op schrijven te focussen, maar doordat je gemotiveerd wordt door andere schrijvers en de site zelf kan dat net het duwtje in de rug zijn die je nodig hebt. Omdat je een uitdaging wilt halen ben je minder snel geneigd om het schrijven te laten versloffen. En ik beken; ik vind het heerlijk om mijn grafiekje naar de 50.000 woorden te zien stijgen!

Ik zal jullie op de hoogte houden van mijn vorderingen. En aan iedereen die dit jaar meedoet: Heel veel succes!

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in informatie, patty van delft, schrijfster en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op NaNoWriMo 2018

  1. marilyn coene zegt:

    Veel succes met NaNoWriMo 👍

  2. Diana Roggeveen zegt:

    Hoi Patty, ik hoop dat je inmiddels aan de beterende hand bent. Maar in ieder geval beterschap en sterkte, je kan het.
    Groetjes Diana

  3. Pingback: NaNoWriMo Prep! | Patty van Delft

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.