NaNoWriMo 2018 week 2: Afleiding

De tweede week van NaNo is alweer bijna voorbij.

Ik heb niet zoveel kunnen schrijven als ik had gewild en dat is dan ook te zien aan mijn word-count. Ik ga achter lopen! Maar nog geen reden voor paniek, ik heb nog twee weken.

Deze week stond bol van de afleiding en dat is de pest als je wilt schrijven. De vorige keer zei ik dat ik het liefst thuis werk omdat het lekker rustig is en dat is de meeste tijd ook het geval. Ik heb echter twee poezekinderen rondlopen die af en toe extra aandacht vragen. Niet heel best voor je concentratie kan ik je vertellen.

Bovendien is het Boekenfestijn hier in de buurt morgen en ik kan het natuurlijk niet laten om daar even te gaan neuzen. Je hebt tenslotte nooit genoeg boeken… 😉

Natuurlijk heb ik ook veel andere dingen te doen die wel met mijn werk te maken hebben, maar waarbij ik niet bezig ben met mijn manuscript. Voorbereidingen van events, promotie, het bijhouden van de sites, dingen voor de uitgeverij en projecten waar ik op dit moment nog niets over kan zeggen. 😉

En dan hebben we natuurlijk nog de grootste boosdoener als het om afleiding gaat, namelijk internet en Social Media. Want oh, wat is het verleidelijk om even Facebook of Insta te openen als je vastloopt in je verhaal. Voordat je het weet zit je dan weer een uur te gluren en in die tijd schrijf je natuurlijk geen woord.

Ook appgesprekjes, telefoontjes en dagelijkse dingen (boodschappen, huishouden, sociale contacten onderhouden) kunnen meer tijd kosten dan je van tevoren had ingeschat. Bij mij wel in ieder geval, maar ik ben dan ook niet de allerbeste planner hahaha!

Bovendien ben ik ziek geweest en dat kost veel energie. Energie die ik normaal gesproken in het schrijven had gestoken.

Toch wil ik NaNo halen dit jaar en zal ik dus nog een tandje bij moeten zetten. Dat wordt lastig, want aankomend weekend heb ik sowieso geen tijd en volgende week heb ik twee events. Hopelijk kan ik daarna nog een inhaalslag maken.

Korte metten maken met die afleiding dus en in de tijd die ik heb er vol gas tegenaan! Waar worden jullie door afgeleid tijdens het schrijven?

Liefs, Patty

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in informatie, patty van delft, schrijfster, Uncategorized, writerslife en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.