NaNoWriMo 2018 week 3: Druk en chaotisch

En toen was week 3 alweer bijna voorbij!

Ik ben lekker een weekend weggeweest en heb daar erg van genoten! 🙂 Maar dat betekent natuurlijk wel dat ik minder tijd had om te schrijven. Toen ik weer thuiskwam begon de week goed en heb ik een beetje kunnen inhalen. Het verhaal, de wereld en de personages krijgen steeds meer vorm.

Maar nu loop ik even vast. Ik heb veel te doen en ben daarom erg chaotisch. Met twee boek-events en een verjaardag deze week wil ik de rest van de tijd eigenlijk alleen maar op de bank zitten met een kop thee en Netflix.

Dit soort dagen heb je nou eenmaal als je schrijft, soms lukt je het gewoon niet of je hebt geen tijd of zin om te schrijven. En dat is oké! Als je het maar niet te lang voort laat slepen, mag je best af en toe een dagje vrij nemen. Schrijven moet namelijk wel leuk blijven!

Zelfs als je voltijds schrijver bent, zoals ik, zul je nog steeds dit soort dagen hebben helaas. Zeker omdat je ook te maken krijgt met beurzen, promotie, events en signeersessies, die ontzettend leuk zijn om te doen, maar ook veel energie vragen.

Bij mij is het grootste probleem dat, als ik lekker bezig ben met schrijven, ik er slecht tegen kan om uit mijn verhaal gehaald te worden. Ik word erg onrustig als ik door omstandigheden (afspraken, events, zelfs een leuke tijd met familie en vrienden) niet kan schrijven. Het is niet zo dat ik die dingen zou willen missen, absoluut niet! Ik ben echt niet van plan om alles opzij te zetten voor NaNoWriMo of schrijven in het algemeen.

Maar ik word soms wel heel moe van mezelf omdat het verhaal in mijn hoofd gewoon doorgaat en ik het nergens kwijt kan. Als ik dan vervolgens weer “mag” schrijven, lukt het vaak niet. Scènes lopen door elkaar en ideeën raken met elkaar in de knoop. Ik loop vast als het ware en moet opnieuw opgestart worden.

Maar ik heb mezelf een doel gesteld en dat doel ben ik nog steeds van plan te gaan halen!

Hoe gaat het schrijven bij jullie? Denk je dat je de 50.000 woorden gaat halen aan het eind van deze maand?

Liefs, Patty

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in informatie, patty van delft, schrijfster, writerslife en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op NaNoWriMo 2018 week 3: Druk en chaotisch

 1. marilyn coene zegt:

  Lieve Patty

  Zoals je zelf zegt ….. schrijven is belangrijk zodat het geen chaos wordt in je hoofd, maar ook sociale contacten zijn belangrijk. Je geest in balans houden maar toch je doel nog willen halen…… niet gemakkelijk maar je motivatie is goed. We blijven jou steunen en hopen dat je ondanks je drukke leven toch nog kan genieten van het moois in het leven 😉 nog even volhouden en je bent er 👍

  Groetjes Marilyn

  • Just Patty zegt:

   Dankjewel Marilyn!
   Ik blijf gewoon doorgaan en doe mijn best. Voorlopig ben ik al blij dat het verhaal de goede kant op gaat 🙂
   Al hoop ik natuurlijk stiekem dat ik NaNo wel haal.

   Liefs,
   Patty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.