NaNoWriMo 2018: De Finish

NaNoWriMo is weer voorbij en ik heb het gehaald! 🙂

Het viel niet mee om deze maand genoeg tijd bij elkaar te sprokkelen om te schrijven, zoals jullie in de eerdere blog-entries hebben kunnen lezen had ik veel afspraken staan en genoeg afleiding om me bij de computer weg te houden. Maar doorzetten is iets dat ik wel kan (mede dankzij het feit dat ik ontzettend koppig ben) en ik ben dan ook best trots dat het me uiteindelijk toch nog gelukt is.

Ik ben best competitief ingesteld, vooral als het om een race tegen mezelf gaat en helemaal als het me extra lastig wordt gemaakt. Dat klinkt misschien vreemd, maar dat zit nou eenmaal in mijn karakter. Ik geef niet op en wanneer ik struikelblokken tegenkom ben ik alleen maar geneigd om harder te knokken.

Natuurlijk waren veel van deze “struikelblokken” helemaal mijn eigen keus. Verjaardagen, een weekendje weg, tijd doorbrengen met mensen die je liefhebt, zijn toch dingen waar je duidelijk voor kiest. En het zijn ook dingen waar ik altijd voor zal blijven kiezen, zelfs wanneer dat betekent dat ik dan extra hard moet werken of midden in de nacht nog op mijn toetsenbord zit te rammen.

Andere dingen kun je niet veel aan doen. Afspraken met het ziekenhuis, ver van tevoren ingeplande events en een gezondheid die vaker wel dan niet tegenstribbelt zijn zaken waar je in een maand mee te maken kunt krijgen. Ook in een maand waarin dat eigenlijk niet uitkomt.

En als het niet allemaal verloopt zoals je gedacht had of zelfs graag gewild had, is aan jou de keus of je de handdoek in de ring gooit of een tandje bijzet. Ik heb gekozen voor het laatste. Nu is NaNoWriMo voorbij en wat heeft het me opgeleverd? Sowieso ben ik lekker opgeschoten met het manuscript waar ik aan werk! Het is erg fijn om te zien dat het verhaal nu echt vorm, begint te krijgen, al is het dan nog een ruwe versie.

Verder doet het me ook goed dat ik ondanks de drukke maand de uitdaging gehaald heb. Ik kan trots zijn op mezelf en dat is natuurlijk altijd een fijn gevoel!

In december heb ik nog 1 event op de planning staan (zie de kalender als je wilt weten waar ik te vinden ben) en voor de rest neem ik lekker vrij.

Hoe is het bij jullie gegaan? Ben je tevreden met wat je hebt bereikt deze NaNoWriMo? En hoe vond je het om mee te doen?

Liefs, Patty

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in informatie, patty van delft, schrijfster, writerslife en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op NaNoWriMo 2018: De Finish

 1. marilyn coene zegt:

  Eigenlijk is dit geen verassing voor mij dat je je doel hebt gehaald……..je mag met reden trots zijn op jezelf, ondanks alle afleiding heb je het toch gehaald 👍👍👍 van harte proficiat en geniet nu maar extra van je omgeving, je man en je vrienden …….. en vergeet je poes geen dikke knuffel te geven.

  • Just Patty zegt:

   Dankjewel Marilyn! 🙂
   Het viel me niet mee deze keer, maar het is gelukt en het verhaal heeft een mooie word-count erbij.
   Nu even lekker relaxen (als mijn schrijversgedachten dat toelaten tenminste hahaha)
   Liefs,
   Patty

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.