Jubileum extra: Plattegrond van Dragon Stone

Voor iedereen die graag eens wil zien hoe Dragon Stone, het dorp waar het verhaal zich grotendeels afspeelt, ingedeeld is; de plattegrond!

Klik op de afbeelding om te vergroten.

Dragon Stone

1 De Drakenburcht
Een hoge, uitgehakte berg waar de drakenridders met hun draken wonen. De berg heeft vele plateaus die zicht bieden op de leefruimten van de drakenridders en waar de draken op de randen kunnen liggen. Binnenin de berg zijn diverse ruimten en gangen uitgehakt. Hier bevindt zich tevens de broedplaats.
Voor de Burcht ligt een rond plein met grindpaden naar de Hal van Educatie en het eigenlijke dorp.

2 De Hal van Educatie is het gebouw waarin de theoretische lessen worden gegeven. Binnen bevinden zich enkele lokalen en een schat aan boeken vol informatie over Drägan Duma.

3 De trainingsvelden voor zowel magie- als gevechtstraining. Ridders en magiërs brengen hier vele uren door om hun vaardigheden te ontwikkelen.

4 De barakken voor de drakenridders en magiërs in opleiding. Meiden en jongens wonen hier gescheiden. Het gebouw heeft een grote, gezamenlijke eetzaal.

5 Het gerechtsgebouw. Beelden van draken luisteren aan weerszijden van een grote deur het gebouw op. Hier spreken de leider en leidster van de Drägannymarai recht. Ze oordelen over allerlei zaken zoals bijvoorbeeld als er schulden zijn binnen de gemeenschap, maar ook bij diefstal of gewelddelicten hebben de leiders het laatste woord.

6 In het midden van het dorp ligt een plein met een fontein. Op het plein is de markt met vele kraampjes waar je de meest uiteenlopende dingen kunt aanschaffen. Van kleding tot groenten en fruit, van boeken tot specerijen.
Verder staan er huisjes van belangrijke edellieden rond het plein.

7 Ook de smid heeft een plaats aan het plein. Hij bekapt hier paarden en maakt wapens en schilden.

8 Iets verder, een straatje van het plein af, liggen de trainingsvelden en verblijven van de voetsoldaten. Ze wonen en trainen hier gezamenlijk.

Vlak buiten het dorp heb je de houthakker, leerlooier, landerijen en de boerderijen. Verder kun je vier wachttorens vinden (1 in iedere windrichting). Dragon Stone wordt omringt door bossen, bergen en valleien.

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in Drägan Duma, informatie, Uncategorized, vijf jaar special, Zij Die Hoort en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.