Blog: Schrijven is… zelf je tijd indelen

Hallo allemaal,

Bij deze mijn eerste blog ‘schrijven is…’ over het wel en wee van een fantasy schrijfster. 🙂 In deze blogs vertel ik jullie over de vele aspecten van het auteur zijn en houd ik jullie op de hoogte van mijn bezigheden.

De vakantie is helaas weer voorbij en dat betekent voor velen dat ze alweer aan het werk zijn. Ook voor mij, al heb ik als schrijfster natuurlijk wel één van de beste banen ter wereld!

Een van de voordelen is dat ik mijn eigen tijd kan indelen; ik hoef, zolang er geen signeersessie of evenement is, niet op een bepaald tijdstip te beginnen. Verder heb ik de vrijheid om te werken aan wat ik wil. Op dit moment ben ik dan ook met drie projecten tegelijk bezig hahaha.

De vertaling van Drägan Duma schiet al lekker op, van boek 1 zijn de eerste vier hoofdstukken vertaald, herschreven en worden op dit moment door mijn buitenlandse proeflezers gelezen. Een paar van hun reacties tot nu toe:

‘A beautifully enchanting tale or fantasy fit for the young as well as “the old” too! The storyline captures the reader in this parallel world to our “Outer World” with the world of “Dragan Duma” or “Dragon’s Peace,” with all the creative character names, including dragons & all the jargon/terminology associated with Dragan Duma.’

‘Awesome! Can’t wait for more! …gotta read it again. More later!’

‘Well, I am immersed and totally smitten with the 4 chapters, read them 3 times now and it just gets better. This has been so worth the wait and I just know its going to be a massive hit.’

Kijk, daar word ik natuurlijk heel blij van! 🙂

Ondertussen ben ik bezig met het doorlopen van het vertaalde werk van Een Onbreekbare Band zodat deze ook zo snel mogelijk naar de proeflezers kan.

Ook werk ik nog steeds aan de Drägan Duma bundel (ja, ja, hij komt echt!) De verhalen zijn inmiddels van het nodige commentaar voorzien door de proeflezers en ik ben dus bezig met het herschrijven.

Yo ho, Yo ho, a writers life for me!

Als laatste schrijf ik verder aan Terras Altas – Puur Wit, een splinternieuw verhaal waarover je al wat informatie kunt vinden HIER op de site.

Ik schat dat ik nog twee of drie hoofdstukken nodig heb om de eerste versie af te ronden.

Een van de nadelen van schrijfster zijn is dat ik mijn eigen tijd kan indelen. Ja, je leest het goed! Je eigen tijd indelen is een voordeel, maar kan ook een nadeel zijn, zeker als andere zaken jouw aandacht vragen zoals op dit moment bij mij het geval is. Mijn ouders (en vooral mijn moeder) kampen al enige tijd met gezondheidsproblemen. Jullie begrijpen dat die natuurlijk voorrang hebben op alles en dat mijn hoofd zich de rest van de tijd maar moeilijk met schrijven bezig kan houden.

En zo komt het dat ik op dit moment eigenlijk maar weinig uren echt bezig ben met de projecten waar ik graag aan werk. Verder dan af en toe een uurtje kom ik niet. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in, want mijn vingers jeuken wel om weer eens lekker op het toetsenbord te tikken!

Liefs, Patty

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in informatie, patty van delft, Puur Wit, schrijfster, Terras Altas, writerslife en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Blog: Schrijven is… zelf je tijd indelen

  1. Patty, You are busier than I realized not only with the translation of Drägan Duma, add the translation work of An Unbreakable Band, the Drägan Duma bundle/translation rewrite (?), & writing further on Terrace Altas – Pure White. Caring for your Mom & Dad being #1 is like me with Geri. Our loved ones come first…always. Patty, you sound so very “together” about all you are about. And you know I wish you all the things in the world you strive for!!! With plenty love sent your way & to Danny too! Phil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.