Schrijven is… Tijd voor jezelf!

Hoe lastig het ook kan zijn om deadlines te halen, je schrijfflow te behouden of tijd vrij te maken om te schrijven, kan het soms ook ontzettend moeilijk zijn om tussendoor tijd voor jezelf vrij te maken.
De laatste tijd heb ik hard gewerkt om de deadlines voor Terras Altas, de bundel en de hardcover voor Een Onbreekbare Band te halen. Tussendoor komen daar uiteraard nog diverse andere zaken bij zoals mijn website bijhouden, Social Media, blogs schrijven, meetings over de collectible van Libertalia en dingen bedenken voor de release van deze drie boeken. Al met al weinig vrije tijd dus. De laatste tijd merk ik dat ik misschien iets te ambitieus ben geweest…

Moe moe moe

Hoewel al deze dingen natuurlijk op tijd klaar moeten zijn, is het minstents zo belangrijk om af en toe te relaxen. Het heeft geen zin om jezelf totaal over de kop te werken, hoe leuk je het werk dat je doet ook vindt! Dus heb ik geprobeerd om de afgelopen weken wat meer tijd voor mezelf te vinden en een betere balans te krijgen tussen werk en vrije tijd, dat blijf ik lastig vinden. Gelukkig word ik geholpen door de verplichte vrije dagen van mijn man. Als hij vrij is dan is het voor mij ook makkelijker om het werk even te laten voor wat het is. Ik breng namelijk graag tijd met hem door!

Samen met Danny op pad

Tijd maken voor jezelf hoeft niet altijd te betekenen dat je hele dagen vrij moet nemen. Vaak gaat dat niet, zeker als je het schrijven moet combineren met een baan ernaast.
Maar het zijn, zoals met zoveel zaken, de kleine dingen die het doen.
Neem bijvoorbeeld na je werk een uurtje om te genieten van het weer. Ga met een boek in de tuin of op het balkon zitten, of maak een wandeling door het park. Buitenlucht is goed voor je en even lezen of wandelen een prima manier om je hoofd tot rust te brengen. Nog een manier om te ontspannen en je hoofd leeg te maken is yoga of meditatie. Een half uurtje is vaak al genoeg!

Eindelijk weer eens een massage om de overspannen spiertjes los te maken

Neem eens een middag vrij om te sporten of jezelf te verwennen met een bad en een maskertje. Of las een lekkere lange belsessie in met een vriend/vriendin! (appen doen we tussendoor genoeg, bellen is net iets persoonlijker.) Neem er een lekkere beker thee of een glas wijn bij en verzet je gedachten.

Vergeet ook je eventuele andere hobby’s niet. Ik heb er meer dan goed voor me is want ik vind veel leuk om te doen, maar ik merk dat de rest door het schrijven op de achtergrond wordt gedwongen. Daarom probeer ik nu minimaal één dag of middag in de twee weken te besteden aan andere hobby’s dan schrijven en dat bevalt me prima.

Samen aan de hobby!

Door af en toe tijd voor jezelf te maken kun je er daarna met weer met frisse moed tegenaan!

Liefs, Patty

 

 

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in blog, patty van delft, schrijfster, schrijven is, writerslife en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Schrijven is… Tijd voor jezelf!

  1. Patty, A wonderful reminder….If you can do all you are doing & still make time for Danny & yourself to do things you love, Geri & I should start doing the same! Thanks for the reminder! Love, Phil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.