Dagje uit voor research!

Natuurlijk kun je veel research online doen. Met name wanneer je vlug even wilt weten hoe iets in elkaar zit, wat bijvoorbeeld de uitwerking van bepaalde medicinale planten zijn of je een feit wilt checken biedt internet uitkomst.

Maar omdat ik heel veel uit mijn eigen beleving en ervaring schrijf, is het handig als ik er af en toe op uit ga om dingen zelf te beleven en mee te maken. Vooral als je wilt weten hoe is smaakt, ruikt of voelt. Vandaar dat ik afgelopen zondag een bezoekje heb gebracht aan de Veluwsche Stoomtrein Maatschapij.

Hier heb ik diverse stoomlocomotieven, waterzuilen en steenkool van dichtbij gezien, gevoeld, gehoord en geroken. Natuurlijk ook even in het machinistenhuis geklommen om daar alles van dichtbij te bekijken. Ook een rit met een echte stoomtrein stond op het programma. Wat een indrukwekkende voertuigen zijn het toch!

Bij de VSM zijn diverse kenners en liefhebbers aanwezig waaraan je alles kunt vragen over de werking, onderhoud en geschiedenis van de stoomtrein. Dat soort dingen zijn natuurlijk ook te vinden via Google, maar toch gaat het meer leven als je een echt voorbeeld voor je neus hebt van hetgeen dat je onderzoekt en je ook door kunt vragen.

Research is erg belangrijk voor een auteur, vooral als je wilt dat lezers echt het verhaal meebeleven!

Voorlopig ben ik weer een stuk wijzer geworden en mijn vingers jeuken om mijn ervaringen te verwerken in deel twee van de Terras Altas serie!

Liefs, Patty

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in blog, informatie, patty van delft, schrijfster, Terras Altas, Uncategorized, writerslife en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Dagje uit voor research!

  1. Patty, What a great way to learn all about steam locomotives & trains but at Veluwsche Stoomtrein Maatschapij last Sunday!!! And great photos of & video with you!!! Phil

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.