Steampunk Saturday: Terras Altas en Steampunk

De afgelopen weken heb ik jullie iedere zaterdag lastiggevallen met informatie, ideeën en DIY’s binnen het Steampunkgenre en ik hoop dat jullie het leuk vonden! (Heb je iets gemist? Onderaan deze blog staan de links)
In deze laatste Steampunk Saturday wil ik jullie vertellen over mijn nieuwe boek: Terras Altas – Puur Wit en wat Steampunk voor invloed op dit verhaal heeft. (op de pagina Terras Altas in het menu kun je nu de achterflaptekst lezen!)

Terras Altas – Puur Wit, het eerste deel in de Terras Altas serie wordt deze zomer verwacht!

Vanaf de eerste keer dat ik bewust kennis maakte met het Steampunk genre was ik verkocht. Ik zeg bewust, omdat (zoals jullie in eerdere blogs hebben gelezen) je onbewust best vaak in aanraking komt met Steampunk. De stijl, de mogelijkheden, verhalen en creativiteit die gepaard gaan met dit genre vind ik absoluut geweldig! Na Drägan Duma kwam Terras Altas dan ook al snel om de hoek kijken waarbij Steampunk naast magie een grote rol speelt.

Terras Altas – Puur Wit is een Steampunk fantasyverhaal over geheimen, onderdrukking, tweestrijd en een gevecht om vrijheid, waarin niets zo eenvoudig is als het lijkt…

De bouwwerken, vervoersmiddelen en de stijl van Steampunk spreken ontzettend tot de verbeelding

Techniek, magie en natuur zijn met elkaar verweven in Terras Altas. Enerzijds hebben we het Hoogland, het welvarende gedeelte aan de kust waar techniek, machines en diverse vreemde uitvindingen het leven van de bewoners veraangenamen. Het Hoogland staat onder controle van Het Regime die met harde hand regeert, hierbij geholpen door Magyrs, mensen die energie kunnen manipuleren. Wie zich niet aan de geldende wetten houdt, loopt het risico verbannen te worden naar het Laagland. In deze wildernis mist elke bescherming van Het Regime en er dwalen vreemde wezens rond…

Een boodschappenspin

Steampunk komt in Terras Altas voornamelijk tot uiting in de voorwerpen, machines, leefstijl en fashion van de bewoners van Terras Altas. Zo maken de edelen bijvoorbeeld graag gebruik van Boodschappenspinnen, op spinnen lijkende machines die een voorgeprogrammeerde route langs winkels lopen om zo boodschappen voor hun eigenaars te doen. De vervoersmiddelen op Terras Altas worden over het algemeen aangedreven door stoomkracht en er zijn vele uitvindingen te vinden die alleen op Terras Altas bestaan.

Vervoersmiddelen aangedreven door stoomkracht mogen natuurlijk niet ontbreken

De kleding, wapens en accessoires die gedragen worden zijn geïnspireerd door Steampunk en vaak voorzien van technische snufjes. Er wordt veel gebruik gemaakt van stoomkracht, maar tegelijkertijd speelt ook bijvoorbeeld zonne-energie een rol. Verder speelt het verhaal zich af in een tijd dat te vergelijken is met het Victoriaanse tijdperk, maar dat tegelijk ook Post-apocalyptische elementen bevat. Een gevarieerd verhaal dus!

Ook de wapens die worden gebruikt in Terras Altas hebben Steampunk elementen

Ik hoop dat jullie de afgelopen weken met plezier de blogs over Steampunk hebben gelezen en dat ik jullie misschien enthousiast heb kunnen maken voor dit genre!

Liefs, Patty

Iets gemist? Check de links hieronder:
Steampunk Saturday: Wat is Steampunk?
Steampunk Saturday: Boeken en Comics
Steampunk Saturday: Kleding en accessoires
Steampunk Saturday: Films, Series en Games
Steampunk Saturday: Uitvindingen, wapens en voorwerpen
Steampunk Saturday: DIY
Steampunk Saturday – Steampunk integreren in je “normale” outfit.

Over Just Patty

Just Patty is a Dutch author who writes Fantasy and Poetry. She models and photographs and has a curious spirit.
Dit bericht werd geplaatst in informatie, patty van delft, Puur Wit, Steampunk Saturday, Terras Altas, Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.